Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LIVET VAKNAR

***

Lika fascinerande varje år - en dags värme eller två - och helt plötsligt är allt som legat i dvala i typ fyra månader i gång. Fast man får kolla lite noggrannare än vanligt, det är ju inte så att ängarna blommar och träden har lövkronor än. Men gör man det, alltså kollar lite noggrannare så är det i gång.  Två dagar har vi nu haft om inte 20 så i alla fall 19 grader, härligt. Bilderna från i går.

*

Full fart på myrorna förstås

*

Dom torra och vissna grässtråna har redan fått nytt sällskap

*

Och kollar man ännu noggrannare är det minsann inte bara myrorna som vaknat

*

Mossorna har fått färg igen

*

Saftigt grönt

*

Väl samma sort som förrförra bilden men nästan "överblommat"

*

Också laven har fått en tydligare färg. Vem som lagt in spiken i min bild har jag ingen aning om....

*

Snön är borta men smältvatten finns kvar

*

***

Inlagt 2024-04-09 19:25 | Läst 584 ggr. | Permalink
Ja det är fascinerande hur fort det sätter igång så fort värmen kommer.
Från spretiga gråbruna buskage till en grön ogenomsebar vägg runt tomten
på bara ett par dagar. På pilliduttnivå så kommer allt det du fångat på bild.
Man myser och mår rätt så bra då.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2024-04-11 16:26
Tack Gunte, egentligen är ju detta största miraklet - livsviljan och livskraften som genomsyrar hela den jordiska existensen. Överallt, från torraste öken till djupaste hav, från pol till pol och allt däremellan sjuder det av liv. Och desto större framstår det som vi ännu inte stött på liv någon annan stans i universum……
Vackert, skönt med lite värme det hade vi väntat på. Där fick du ju med en och annan myra. Härlig mossa. När jag läste om testerna på ditt objektiv som jag skrev om i förra bloggen så var det just det att det var så bra till närbilder
Svar från Khalad 2024-04-11 16:32
Hej Peter, jag har tittat på alla länkarna du gav, intressant! En hade jag sett tidigare plus några andra. Jag har redan tänkt tanken att oavsett om nuvarande tele inte håller till det jag vill inom fågelfotograf kommer jag behålla det för närbildsförmägan. Sen länge har jag noterat att det är oslagbart för fjärilar och ger perfekt skärpa på nära håll. Fö har jag konstaterat ett glapp på bajonettinfästningen i dess baksida o det fick jag åtgärdar igår hos Sonyservicen i Lkpg så nu kommer jag igen prova både med och utan tc. Stort tack för bra synpunkter och länkar!
Du tittade lite noggrannare än jag hade tid att göra på min lunchpromenad. Det här är minst lika fascinerande om än mer subtilt. Det jag brukar lägga märke till är dock hur det bruna gräset skiftar till mer gröna toner t ex längs vägen jag kör till och från jobbet.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2024-04-11 16:35
Tack Lena, det går fort nu, både i det lilla och det stora. Jag tycker det är helt magiskt, kolla gärna mitt svar på Gunte kommentar. Och du gör precis som jag gjorde tidigare, följer naturens växlingar på en och samma vägsträcka till jobbet, roligt!
Underbart! Livets återkomst, värt att fira varje år, lika glädjande och fascinerande alltid. Mossor och lavar det är fint det, mycket bra fotograferat.
Svar från Khalad 2024-04-11 16:37
Tack Stefan, både underbart och magiskt! Kolla gärna mitt svar till Gunte. Stort tack för fin bildkritik också.
Fascinerande och inspirerande bilder :-)
Hälsningar Halina
Svar från Khalad 2024-04-12 17:43
Tack Halina!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg