Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MÅNDAG FÖRMIDDAG

***

Måndag morgon och det ösregnar, iskallt strömmar regnet ner. Undrar hur det går för dom två viporna jag såg ute vid Risingefälten i går, dom första för i år? Efter frukost sätter jag mig i bilen för att köra ut till Rejmyre. I har varit på särskilt boende på Berggården veckan som gått. Det är tre mil dit ut. Kommunen har i all vänlighet stängt ner boendet för tillfälliga veckor inne i Finspång , kvar finns två boende, ett i Rejmyre tre mil bort och ett i Hällestad, en mil. Eftersom vi bor precis vid utfarten mot Hällestad har vi naturligtvis blivit tilldelade Rejmyre så vi måste först köra genom hela (sic!) Finspång för att sen köra dom tre milen ut till Rejmyre. Nåja, I gör det nog inte så mycket men för mig känns det långt.  Eftersom I sitter i sin rullstol körs hon av färdtjänsten, både dit och hem. Ändå vill jag vara med vid avlämning och hämtning så att hon kan känna sig trygg, alltså åker jag dit för att vara med. Jag skulle kunna följa med färdtjänstbilen men åker i egen bil, jag vill ha så stor frihet som möjligt.

*

Jag använder bilturerna till att fota vädret och landskapet. Landsbygden är väl kanske inte till sin maximala fördel i det här vädret, även om jag kan se det vackra ändå. Är man van vid storstad med folk i rörelse överallt, kafeer att slinka in på, affärer att köpa både nödvändigt och onödigt i, museer och utställningar, ja då ska man inte vara ute på landsbygden just nu. Jag trivs här men det hindrar inte att ni hör vad jag längtar efter..... 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2024-02-26 14:55 | Läst 821 ggr. | Permalink
En fin bild på I
Svar från Khalad 2024-02-27 14:47
Tack för det Lars!
Stämningsfulla bilder, stämningen jag känner är lite tung.
Svar från Khalad 2024-02-27 14:49
Inte så konstigt, det var ju inte gladväder precis! Tack Morgan!
Fint ljus nu, man får trösta sig med det även om det kan kännas lite dystert till och från.
/Affe
Svar från Khalad 2024-02-27 14:49
Tack Affe, ljuset är ju utan tvekan å väg :-)
Stämningar som berör. Såväl det yttre som inre landskapet.
Mycket fint berättat Björn.
Allt gott/per-erik
Svar från Khalad 2024-02-27 14:49
Stort tack Per-Erik!
du skildrar det tunga - fint
bilderna visar
I´s blick är i eget land
var kvar i ditt
/inger
Svar från Khalad 2024-02-27 14:54
Tack Inger, för mig är det naturligt just nu och egentligen inte särskilt tungt. Vi försöker fokusera på dom vanligaste sakerna i livet och det funkar ganska bra. För övrigt är I fortfarande mycket mera med i här och nuet än de flesta tror. Det enda riktigt tråkiga är att I inte tar sig utomhus, varken för en biltur eller ännu mindre för en promenad.
Du har en förmåga att göra gråtrista landskap sevärda..
HaD/Gunte..
Tack för det Gunte! :-)
Fastnade särskilt för bild 2, flätverket av kvistar i bildplanet, och förstås på bilderna på din fru. Och visst gör du rätt som ärt på plats!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg