Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PÅ VÄG HEM MED UKRAINA I TANKARNA

***

Tre dagar i följd har jag varit ute vid fälten utanför Bergs slussar. I förrgår såg jag fyra fåglar, i går ett fyrtital och idag säg 400. Säkert många tusen i morgon, det går fort när naturen vänder. Bilder kommer men jag har ingen brådska, nu kommer tre veckor igen då fotandet går på sparlåga. Oftast åker jag "lilla vägen" både dit och hem, dvs vägen  över Vånga och Stjärnorp. Det är min gamla jobbväg som jag kört två gånger om dagen i 23 år, en mindre, asfalterad, kurvig men rolig väg norr om Roxen. Här är jag straxt ute på 211:an igen och har knappt 15 minuter hem. Klockan är halv sex men fortfarande fotoljust, underbart!

*

Bilden är ett panorama av 5 liggande bilder. Gården ligger fint nedanför höjden och markerar liksom början av Östgötaslätten när man kommer norrifrån, från Finspång. Här är jag på väg tillbaka och mörkret är på väg. Det är nästan vindstilla och röken från den vedeldade pannan breder ut sig. Det är ett så typiskt mellansvenskt landskap och gården ligger i total kvällsfrid. Tänker att vi är lyckligt lottade här hemma i Sverige med fred, det är svårt att skaka av sig tankarna på Ukraina idag när det är två år sen Ryssland anföll.  Fast Ukraina finns dagligen i tankarna, det hör till det obegripligt onda. Jag har varit månadsgivare från början och tycker det är det kanske viktigaste bidragsändamålet just nu.

*

Fem bilder sammanlagda. 140 mm med 100-400  på 100 x 1,4 , 1/320 s och bl 7,1  ISO 6400

*

***

Inlagt 2024-02-24 23:48 | Läst 503 ggr. | Permalink
Väldigt snyggt panorama. Precis som du skriver känns det typiskt svenskt. Vi har det väldigt bra jämfört med Ukraina och en många andra länder också. Det ser tyvärr ut att bli ett långdraget krig.
Hälsningar, Bjarne
Din vackra bild visar med plågsam tydlighet vad det är vi har att försvara.
Sent skall syndaren vakna - men man har nu i mer breda kretsar börjat inse att det inte är Gud som har bestämt att vi skall ha fred och frihet här i landet.
Ett mycket fint panorama och röken ger extra fin stämning. Det är härligt att det går att fotografera så pass sent nu. Jag har märkt det då jag åker från jobbet. När jag var i Ungern såg jag en del av landsbygden från bil och gårdarna var betydligt mer slitna och maskinerna äldre än vi har. Det var stora odlingsarealer och liknade antagligen Ukraina, som ju inte låg särskilt långt bort. Tyvärr verkar det som att kriget kan fortsätta länge än.
Hälsningar Lena
Stillsamt och fint i bilden..
Klart att Ukraina hela tiden finns i tankarna men också
dom jävla överklasskärringarna som bara väntar på segern..
Må jordens alla löss bosätta sig i deras kläder.
HaD/Gunte..
syntax 2024-02-25 14:45
Du gör mig nyfiken Gunte.
Nog för att jag har begripit att matriarkatet är på gång - men vilka kärringar är det du närmast tänker på?
gunte 2024-02-25 20:21
Var någon intervju med moskvafolk på svt nyheterna..



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg