Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TRÅNGT

***

Indien är idag jordens mest folkrika land. Både Indien och Kina ligger nära 1,5 miljarder invånare, tillsammans 3 miljarder. Det är nära 40 % av jordens befolkning. Och det märks, var man än är, är det människor, massor av människor. Ofta trångt helt enkelt. Ändå ger det mig en positiv grundkänsla. Kan dom här två länderna skaffa mat till alla sina invånare, ha fungerande samhällen, fungerande (ja inte som Sverige förstås) trafiksystem och utbildning och industri under snabb utveckling måste vi i världen klara befolkningstoppen på 11 miljarder. Kinas befolkning växer inte längre o Indien har en snabbt avstannande takt på befolkningsökningen. När fattigdomen minskar och välståndet ökar går det av sig själv, inga regeringspåbud behövs. 

*

Här är jag i Hyderabad och står uppe i moskén Charminar (de fyra minareterna) från 1500-talet och tittar ner på folklivet. Året är 2006 och jag fotar med  min första kompakt, Canon Ixus 750.

*

*

*

***

Inlagt 2024-01-24 21:18 | Läst 449 ggr. | Permalink
Överbefolkning är världens största problem!
Dina bilder visar tydligt hur tokigt det har blivit.
Har de små mopedbilarna parkerat eller försöker de köra? Indien känns inte så lockande men landet är ju stort och det finns säkert mycket att se och uppleva.
Hälsningar Lena
Vilken bild den första! Man kan riktigt känna stämningen. Indien står på önskelista att resa till. Ska ha en storslagen natur med både tigrar och annat kul.

MvH
Johnny
Organiserad kaos tycker jag passar bra.
HaD/Gunte..



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg