Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GRÄSAND

***

Gräsanden hör inte precis till märkvärdigheterna och kräver inga strapatser eller Ghilliedräkter, allra helst här i slottsparken i Finspång, för att fotografera. Ändå är det väldigt vackra fåglar som gör sig väl förtjänta av några bilder då och då. Bilden här tog jag med 400 mm för någon vecka sen just i slottsparken. Jag gillar bilden för att jag fick hannen lite framför honan men med båda huvudena nära samma siktlinje, bilden blir nästan som en Yin-Yan-figur.

*

*

***

Inlagt 2024-01-21 14:39 | Läst 436 ggr. | Permalink
Det är en vacker fågel, ofta förbisedd, tar bilder på dem då och då. Du fick dem påpassligt i perfekt position.
Svar från Khalad 2024-01-21 18:25
Tack för det Stefan!
Skön bild !
Fantastiskt vackra, de förtjänar verkligen att bli fotade. Tänk om de vore ovanliga, så eftertraktade de skulle vara.
Ing-Marie
Svar från Khalad 2024-01-21 18:51
Tack Ing-Marie, det tror jag också!
Han gör sig bra i profil den här mannen. Men han är inte unik. De ser ju likadana ut alla hannar. Undrar varför honan föll just för honom? Vi har mycket änder här i Sätra centrum i Tickselbäcken och jag både fotar och filmar dem också. För visst är det fina fåglar. Fin bild.
Svar från Khalad 2024-01-22 11:26
Tack för det Torbjörn. Uppenbarligen finns det olikheter, ungar till de flesta fåglar, alltifrån pingviner till änder, kan leta rätt på sina föräldrar i stora flockar, och tvärtom.
Snygg profilbild på en snygg Gräsand-hane eller Drake som jag tror att den heter Gräsänder var det första jag och min hund Doglas mötte när vi flyttade till Lindesberg för drygt 13 år sedan och det har blivit många bilder på dom under åren som jag tagit på våra promenader det är mycket tacksamma motiv
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2024-01-22 12:57
Tack för det Stig, roligt att höra av dig. Hoppas allt är väl med dig. 13 år, tiden går fort. Och som sagt, man behöver ingen ghilliedräkt för gräsänder, det är bra!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg