Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

IN MEMEMORIAM - DAG

***

I morse somnade min lillebror Dag in, 79 år. Det känns långt in när någon av de närmaste försvinner, det spelar ingen roll hur förberedd man är. Plötsligt är allt definitivt, inget kan läggas till eller tas bort. I stället kommer alla minnen, ett efter ett. Här kommer några bilder från tiden vi båda bodde hemma i Ludvika.

*

Dag (10) och morfar (82) jultid 1954, Carlavägen 31, Ludvika

*

Nyårsskål 1954/55 Morfar, jag, mamma Maj, Dag, pappa Gustaf och storasyster Sigbrit. Moster Olga höll i kameran. En av få bilder med hela familjen på samma bild

*

Dag, 11 år

*

Dagen efter mammas 50-årskalas, nu på Tre Krokars Gata 4A: Pappas moster Hildur, pappa, Dag (nästan 15) och mamma Februari 1959

*

Dag bredvid Vedetten samma år, alltså 1959

*

***

Inlagt 2023-12-22 13:59 | Läst 1254 ggr. | Permalink
Så oerhört tungt och ledsamt känner med dig. Man blir aldrig förberedd och det gör ont och inget läker eller bleknar. Man lär sig bara hantera smärtan och inom sig finns en plats alltid.
Ta hand om dig
Mvh N
Hej Björn. Beklaga sorgen. Det känns så jobbigt när de närmaste faller bort. Vi har förlorat AG:s 2 bröder och en svägerska. Jag har också suttit och tittat i arkiven, men jag har inga i den utsträckning som du har.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Beklagar sorgen. Det är alltid tungt och hur beredd man än är så blir allt annorlunda.
Mvh Bengt
Jag tänker på dig Björn i denna svåra stund och beklagar din brors bortgång. Livet har farit hårt fram med dig en tid nu men jag hoppas att du ändå finner tröst i alla fina familjebilder du genom åren har tagit. Gillar alla bilder här, samtliga med mycket värme i. Dag var en älskad bror förstår jag.

Hälsningar Torbjörn
Så är det. Inget kan mera läggas till eller dras ifrån. I förstone kommer en isande känsla av hopplöshet.
Jag känner med dig Björn - säkert klarar du av det.
Beklagar sorgen Björn..ta väl hand om den dina..
HaD/Gunte..
Hej Björn!

Vilken skatt du besitter. Fina bilder på din bror och familj. Beklagar din/er förlust. Vilken fin bild på din bror när han är 11 år.

Mvh,

Daniel
Tufft besked Björn! Min bror (den äldre av oss två) gick bort för 3 år sen, nu är jag äldre än vad han blev.. Knepigt med allt att ta hand om efteråt, som tur var så var jag pensionär redan då, annars hade jag inte orkat det..! Hoppas att det är något så när 'hanterbart'.. Hälsn!
Beklagar sorgen. Värdefullt att du har bilderna på honom.
Mvh
Fredrik
Beklagar sorgen. Vilka fina bilder du har från ungdomstiden. Och de är väl de bilderna som på något sätt gör det hela begripligt. Tidens gång.
med många vänliga hälsningar
Gunnar s
Beklagar sorgen efter din älskade lillebror.
Tack för att du visar dessa fina bllder.

Mvh J O
Jag beklagar din och er förlust Björn. 🥀

Du har ju en väldigt fin förmåga att få och behålla vänner och ett utbyte med innehåll. Du är säkert medveten om det, innerst inne eller mer lättillgängligt. En tillgång för dig och dina nära - och för oss.
Fint Björn att du delar med dig. Jag tror mig förstå hur tomt det blivit. Hoppas att talesättet Delad sorg är halv sorg stämmer lite grann för dig. Var rädd om dig själv, du behövs!
Det känns tungt när någon av ens nära går bort. Skönt då att ha bilderna.
Beklagar verkligen sorgen Björn! Förstår att det känns när brorsan lämnat! Bilderna är mycket fina minnen.
Hej Björn, Så ledsamt att läsa, jag tänker på dig. Tack för att du visar fina blderna på din bror. Han ser så snäll och vänlig ut.
Stort tack för alla era varma, fina hälsningar! Vi i Finspång har det bra och firar nu jul tillsammans med Täbyfamiljen som kom hit idag. Dom åker hem på juldagen, i övermorgon, och i stället kommer då hela Göteborgsfamiljen upp några dagar. Åter tack för er varma omsorg och God Jul till er alla!/ Björn
Så sorgligt. Tiden går så fort. En riktigt God Jul till dig/er Björn. Mvh Nina
Svar från Khalad 2023-12-27 14:54
Tack Nina, tiden går fort. När jag tittar tillbaka på bilderna känns det inte särskilt längesen.
Beklagar Björn, men jag förstår samtidigt att det inte kommer som en överraskning, då jag har för mig att du har nämnt din brors tillstånd långt tidigare än när du var nere och träffade honom nyligen. Även om man kanske inte är där när "den" inträder brukar det kännas bra att ha gjort en sista insats, eller vad man ska kalla det. Inte min starka sida i något avseende...

Sedan tycker jag att bilderna är intressanta i sig, men den sista tycker jag är otroligt bra med tanke på dess ålder. Jag hade ramat in den och satt upp den... Det är som en korsning mellan "Rebel without a cause"/"Ung rebell" och en familjefilm. :)
Svar från Khalad 2023-12-27 14:57
Hej Martin, tack för fin kommentar! Jag är väldigt glad att jag var nere och träffade honom för några veckor sen, precis som du kommer ihåg. Roligt att du gillar sista bilden, visst är det lite ung rebell och James Dean över den :-)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg