Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LUDVIKA BY NIGHT 1955

***

När jag skaffat min första egna kamera, en Zeiss Ikon Nettar, sommaren 1954 tog fotointresset fart. Dom första kvällsbilderna hittar jag i februari 1955. Jag vet att jag då köpt mitt första stativ och en trådutlösare. Stativet kommer jag väl ihåg, det kostade 30 kronor, helt i metall. Med dagens mått rangligt som bara den, men med trådutlösaren behövde jag ju inte röra kameran när jag löste ut slutaren, det funkade bra. Första bilden är på Ulrika Eleonora, kyrkan i Ludvika. Andra bilden är jag osäker på. Ser att där är en skottad gångväg, typ park, därför gissar jag på antingen parken vid sockenstugan, ungefär där Hitachitransformatorn nu står, eller stadsparken. Kanske nån Ludvikabo kan ge mig lösningen?

*

*

*

***

Inlagt 2023-12-13 22:53 | Läst 538 ggr. | Permalink
Mycket stämningsfulla bilder och fint exponerade i mörkret. Jag är återigen imponerad av den unge fotografen Khalad :-)
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-12-15 09:39
Jag bara bugar och tackar!😀
Skickligt fotat och välkomponerad. Inte så lätt mörkret med den kamerans lilla sökare. Även jag gjorde mina försök men det blev aldrig något. Bilora Stabilo med kulled?
Svar från Khalad 2023-12-14 16:27
Precis så, Bilora hette stativet! Tack också för fin bildkommentar Lars!
Vackra kvällsfoton
/N
Svar från Khalad 2023-12-15 09:39
Tack för det Nini!
Inte dåligt med den utrustning som stod till buds. Kommer väl ihåg dom första trevande fotostegen efter en ABF kurs i foto (vintertid) och naturligt blev det en del kvälls och nattbilder i början, det mesta skräp förstås.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-12-15 09:42
I början var allt nytt o spännande! Att kunna fota i mörker var så extra. Roligt att höra din start. Såklart var det lika för mig, väldigt mkt skräp blev ju till, tack Gunte!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg