Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ÅRETS FÖRETAGARE

Städhjälpen från SSG har precis gått när jag skrev inledningen här. Sedan några år köper vi städningen. Bortskämt kan någon tycka men jag klarar inte den längre. 1998 opererades jag för spinal stenos  och blev helt besvärsfri i 15 år, därefter har besvären sakta men säkert ökat igen och nu går det inte längre utan smärtlindring.

Nu var det inte det jag tänkte berätta om utan  det (här), beskrivningen av årets företagare i år i Finspång. Och Lianna Vardanyan som skrivit texten och tagit bilden var en av dom två som var hemma och städade och jag har såklart hennes tillstånd att lägga ut den här.

Kan vara en bild av 2 personer och text

Årets ledare i Finspång 2023

Den 20 oktober var det Zeina Bol som tog hem priset som Årets ledare på Stora Näringslivsgalan i Finspång. Vi som jobbar på SSG Facility service är superstolta över dig, inte bara för att du är den bästa professionella ledaren utan att du också är en kvinna med stort hjärta och en superbra personlighet. Du med ditt starka ledarskap pushar oss med vad vi kallar "piska-morot"-metoden. Du som tror på oss och uppmuntrar oss att inte vara rädd för svårigheter. Du följer oss inte bara på jobbet utan du hjälper oss att lösa problem som vi kan uppleva utanför jobbet. Det är inte många som vet att några av oss som jobbar på SSG Facility service i Finspång har problem med att få stanna kvar i Sverige och jag är en av dem. Det var för 7 år sedan, när alla dörrar var stängda för mig och jag skulle utvisas från Sverige med min familj, som den enda chansen för att få stanna i Sverige var genom att få arbetstillstånd. Jag som utbildad journalist kunde inte hitta lämpligt jobb på grund av att jag inte hade svenskt personnummer och kunde inte svenska så bra. Många arbetsgivare, trots att de ville anställa mig, orkade inte ha någonting att göra med Migrationsverket och fixa alla papper som de behöver. Jag var helt hopplös och ett alternativ som jag hade var att försöka hitta jobb i städbranschen. Jag fick höra att Zeina på Alex städservice, nuvarande SSG Facility service, hjälpte många med det. Då ledde vägen mig dit. Första gången jag träffade Zeina var jag helt chockad när jag på direkten fick möjlighet till en fast anställning där. Utan att känna mig, trodde hon och litade på mig. Efter 10 år i Sverige och två år som anställd på Alex städservice, fick jag och min man tillsammans med mina döttrar som fötts här i Sverige, avslag av Migrationsverket gällande arbetstillstånd och uppehållstillstånd och var tvungen att lämna Sverige. Zeina engagerade sig då och hjälpte oss få nytt arbetstillstånd, tillsammans med hjälp av mina otroliga kompisar, efter en hård kamp med Migrationsverket. Nu är det 4 år sedan jag återvände till jobbet med arbetstillstånd och väntar på beslut om förlängning av mitt uppehållstillstånd och arbetstillstånd samt permanent uppehållstillstånd. Jag vet inte vilket beslut som väntar oss, men oavsett om min familj får stanna eller lämna landet, vill jag tacka Zeina Bol för att hon har följt med oss på denna svåra resa. Hon har jobbat både dag och natt för vår skull och det är inte många som skulle orka det. Jag uppskattar det du gör för mig och för många av mina kollegor. Priset som du fick som Årets ledare är mycket välförtjänt. Stort tack att du finns och lycka till med din ledarskapsresa framöver!

Lianna Vardanyan 

Visa mindre

Inlagt 2023-11-21 15:56 | Läst 403 ggr. | Permalink
Ibland hamnar priser alldeles rätt!
En person som gjort sej förtjänt av både pris och extra uppmuntran. Hon har antagligen hjälpt många fler än Lianna och hennes familj.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg