Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DALASNÖN - SMEDJEBACKEN

***

Det kom mer snö än man kunde tro i tisdags morse. Eftersom tisdagen sen hade plusgrader och lite regn sjönk snötäcket i Korsheden tex ihop. Det gjorde däremot inte snökanterna utefter vägarna och där man plogat för parkeringar och annat. I går seneftermiddag var jag in till apoteket i Smedjebacken och passade på att ta några bilder på snöhögarna.

*

*

*

*

***

Inlagt 2023-11-02 13:50 | Läst 644 ggr. | Permalink
Här syns det hur stor skillnad det är att mäta snön på höjden eller bredden. Blir snabbt mycket när det läggs på hög, har räknat ut ibland hur många kubik det ligger på min långa uppfart. Hemma regn i långa banor som kompenserar för torrsommaren.
Svar från Khalad 2023-11-02 22:27
Jovisst, så är det, men såna här högar blir det inte efter lätta snöfall......Tack Stefan!
Jag har förstått att det fallit väldigt mycket snö på sina håll. Jag tycker du var modig som drog iväg till Korsheden. Bara en eller två graders skillnad kan ju ställa till det en hel del och SMHI är ju inte alltid helt rätt i sina prognoser.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-11-02 22:34
Hej Lena, det var nog kaos just här runt Ludvika och Smedjebacken på tisdagsmorgonen men utan brådska, med fyrhjulsdrift och vinterdäck räknade jag med att det skulle gå bra. På eftermiddagen visade sig vägarna vara snöfria ända upp till Söderbärke, plogning, sannolikt saltning och plusgrader fixade det. Utefter vägkanterna var dock vallarna en bra bit över halvmetern häruppe :-) Tack!
Det ser inte så lockande ut med halvsmutsig vägsnö. Mjuk och böljande i naturen ska den vara.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-11-02 22:36
Såklart inte, men du vet det är skillnad på vinterromantik och realism......Tack Gunte!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg