Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KVISMAREN

***

För ett par veckor sen, två veckor idag faktiskt, var jag upp till Kvismaren. Det var länge sen, första gången i år tror jag. Där var gott om fåglar, huvudsakligen  gäss, men också tranor och fortfarande en del tofsvipor. Jag vet inte om jag missat något men jag har aldrig hittat något fågeltorn eller annan plats där man har chans att komma nära fåglarna. Tre torn känner jag till och har varit till två av dem, plus en del andra platser. Ändå är det roligt att vara där när det är gott om fåglar. Här kommer ett gäng av bilder. Nästan alla är utan kommentarer men till några finns kommentarer/ frågor.

*

*

Det här tog jag för givet att det är grågäss men tycker inte det är självklart när jag tittar närmare. Dom ser nästan jämngrå ut från huvudet och bakåt.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Undrar om det inte är en havsörn där borta?

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2023-10-21 17:19 | Läst 515 ggr. | Permalink
Gissar du haft en spännande underbar dag bland alla dessa fåglar. Bilderna är tillika också spännande för mig att få se. Jag önskar dig en fortsatt fin höst i naturen.
Vilken trevlig plats att fotografera på, du fick verkligen många fina bilder och det är säkerligen en havsörn med på bilden där ser så ut i alla fall tycker jag.
Vilket fågelliv! Jag gillar särskild tredje bilden från slutet. Kul med kombinationen gäss som står och tittar och ett gäng som flyger över. Sista är toppen också. På väg mot evigheten på något sätt.
Hälsningar, Bjarne
Fint med de formationsflygande tranorna och gässen på sista bilden, mot molnen, är jättefina. Jag undrar om det inte kan vara sädgäss på andra bilden, men jag är inte säker.
Hälsningar Lena
Oooo så många fåglar! Vacker och stämningsfull bildserie. Hos oss var det mindre gäss i år... annars brukar de stanna på stranden några dagar och lämna lite besvärande avtryck ;-) så man får akta sig på promenader...
Hälsningar Halina
Avskedsstämning vid sjön, fåglarna ger sig iväg för att återkomma. Ser på dina bilder och tänker på den fantastiska känslan att stå där vid de stora flockarna, se, höra, känna.
Flera fina bilder här! Puffbilden extra fin och skarp med smakfull bakgrund..
Hälsn!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg