Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

IDAG ÄR DET EN SÅN DAG

***

*

Idag är det en sån dag. I hade gått upp innan jag vaknade o på något sätt fått av sig sitt inkontinensskydd själv. Sängen var sjöblöt, som tur är har jag ett plastskydd under underlakanet. Själv hade hon tagit sig till sin fåtölj i vardagsrummet o där hade hon nog suttit en stund. På morgonen händer det ju saker. Det gjorde det idag också. Jag hjälpte henne till badrummet o med duschens hjälp var snart allt som det skulle med I. På väg ut för att klä henne gav benen upp och hon gled ner på golvet. Dags att använda larmet. Tio minuter senare hade vi två vänliga flickor som hjälpte henne upp o till sängen. Vis av erfarenheten låg ett engångsskydd på fåtöljen, bara att vika ihop och kasta. Nu ligger I och vilar en stund, första tvättmaskinen är redan i gång. Själv sätter jag på kaffet och går ut för att hämta tidningen. Men tomt i brevlådan, det händer då och då. Och just idag när jag behövde sitta med SvD och en kaffekopp en stund……

Om en stund kommer ordinarie hemhjälpen och hjälper i upp och att klä henne, då kokar jag nytt kaffe till henne och gör en ostmacka. Än är inte den utlovade solen framme, hoppas den kommer, det blir lättare att torka sängkläderna då. Sen får vi se, kanske blir det en kort biltur idag också och vi talar om det vi ser. Hon lär mig att hela tiden vara i nuet, något annat än nuet finns inte för I. Det är jag tacksam för. Alla försök till djuplodande funderingar får vänta.

*

*

***

Inlagt 2023-08-29 09:47 | Läst 783 ggr. | Permalink
Tänker på er! Jag vet att det finns någon slags larmmatta man kan ha vid sängen. Det skulle kunna vara ett sätt för dig att få en signal om I går upp mitt i natten.
Mvh Bengt
Svar från Khalad 2023-08-29 21:48
Hej Bengt, tack!! Bra förslag med larmmatta, det har jag inte hört talas om, kommer kolla! :-)
Det är i nuet vil lever, bäst så. Ja, mycket här som påminner mig om händelser familjen, man får ta det med ro.
Du är en kämpe av stora mått Björn, en man att beundra.
Svar från Khalad 2023-08-29 21:52
Tack Stefan! Det mesta blir självklart när man lever så nära varandra, allrahelst efter snart 60 år.
så fint att du skriver
så fint du skriver

en upplevelse du delar med många
att vara i nuet

vara i nuet som själva varandet
det är enda möjligheten till kontakt
men då finns den
nu

hälsningar till er båda
/inger
Svar från Khalad 2023-08-29 21:57
Hej Inger, så är det, tror det är ca 100 000 som är drabbade bara i Sverige. Och livet utspelas bara i nuet, det oändliga.
Hej!
Funderat på Readly? 120kr i månaden. Där finns SvD varje dag, (men inte dagens nummer supertidigt på morgonen)…men rätt tidigt. Dessutom finns t.ex. Fotosidan magasin Kamera o bild o en mängd olika magasin. (T.ex arkitekturmagasin som jag gillar). Själv har jag sagt upp både SvD o DN som papperstidning. Tycker att läsa på plattan är t.o.m. bättre, ljusare…och lätt o ta med

Berörande inlägg, fin bild!
Svar från Khalad 2023-08-29 22:07
Hej Lena, tack för fin kommentar! Tror det var Peter D som föreslog detta för ett tag sen. Det är lockande på många sätt, ändå känner jag att jag gärna läser en riktig papperstidning ett tag till, tycker det är oslagbart att få slå upp en tidning till morgonkaffet. Samtidigt börjar också jag tycke det är dyrt, det närmar sig 10 000 i snabb takt. Och ofta vill jag läsa artiklar också i DN men dom är såklart låsta. Vi får se hur det blir.....och hur klipper jag ut artiklar i e-format?
Lena Eriksson 2023-08-29 23:38
Jag sparar mycket mer bilder o artiklar med plattan/pc…tar skärmdumpar. Blir kanske inte lika snyggt, men lätt. Bara att sortera i olika mappar sen. Har man vanlig e-prenumeration kan man oftast maila artiklar/ länkar till sig själv också…med Readly kan man dela sidor vet jag. / Norrköpingshälsningar!
Svar från Khalad 2023-08-31 23:29
Hej Lena, vet att det funkar bra, jag bara håller emot lite……



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg