Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SVARTSNÄPPA

***

I går eftermiddag var det full aktivitet därute på Risingefälten. Stora grupper av fåglar, har knappt sett så mycket samtidigt där. Jag återkommer till det i nästa blogg och nöjer mig med en fågel här. Som alltid har jag långt avstånd och croppar nästan till max och därför blir bruset väldigt synligt. Det är ok för mig, jag har vant mig, och bilderna är bra nog för att det ska gå att åtskilja arterna.

*

Det var dom röda benen som fångade mig. Kul tänkte jag , en rödbena, den får jag pricka av i min imaginära artlista

*

Här lyser dom riktigt rött, inte så mkt att fundera över

*

*

*

Här ser jag att den har ett ljust streck över ögat, får kolla lite i fågelboken om det också är typiskt för en rödbena....

*

Förtstorar jag här ser jag också att bara den undre näbbroten är röd

*

Här syns tydligt de markerade vita strecken över  ögonen

*

Går man igenom bilderna igen tycker åtminstone jag att jag kan se att den yttersta spetsen på näbben är svagt nedböjd. Koll i fågelboken och strecken över ögonen, bara den undre näbbroten röd och yttersta spetsen på näbben nerböjd, måste vara en svartsnäppa! 

***

Inlagt 2023-08-23 14:29 | Läst 400 ggr. | Permalink
Snyggt! Mycket bra bilder här tycker jag, med mycket miljö dessutom! Har sett såna just under flyttider i ytterskärgården (Tärnskär) men kanske inte varje år, och det beror nog bara på mig, man är (var) ju inte alltid där..
Hälsn!
Svar från Khalad 2023-08-25 12:57
Tack för fin kommentar Jan! Det var riktigt roligt att få syn på den här. Rödbenan har jag ju sett i fågelboken så jag bestämde mig för att kolla om det fanns fler rödbenta och det gjorde det ju. När jag fick klart för mig skillnaderna var det bara att detaljkolla bilderna. Roligt att lära sig nya saker! Kul också att du gillar bilderna, det glädjer mig. Mitt fotande o bloggande går på halvfart och är framförallt mer okoncentrerat eftersom I behöver mkt tillsyn.
Helt rätt bestämd svartsnäppa.

Lätt att bli lurad av benen. En ung svartsnäppa skall tilläggas.


Mvh,

Daniel
Svar från Khalad 2023-08-25 12:57
Tack Daniel, kul att det blev rätt :-)
Fina bilder på fin fågel. Inte lätt med alla dessa arter :-) Mvh Nina
Svar från Khalad 2023-08-25 12:59
Nej, precis, jag har ju ingen bakgrund som fågelkunnig alls men tycker det är en trevlig sysselsättning att då o då fota och lära mig nya fåglar. Tack Nina!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg