Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GRAFFITI

***

Graffittin har idag drygt 50 år på nacken. Jag har nog aldrig sett några berömda graffittiverk men det finns ändå många jag stannat till inför. Här är jag fortfarande kvar i Göteborg för tio år sen och fortfarande med 99:an och Minolta-85:an.  Liksom med all annan konst, fotografi inbegripet, finns olika uppfattningar om vad som är bra eller dåligt. Graffitti kalls ibland väggklotter, ibland väggmålningar och det är väl inget som hindar att det är bådadera? Grundläggande för just graffitin är väl att den utövas på ytor som i de allra flesta fall från början inte har varit avsedd för konst av något slag. Också liksom med annan konst stiger vissa verk i värde och idag kan man få betala ganska mkt pengar för en dörr eller något som ingått i något graffittiverk av någon med rätt tag.

*

*

*

***

Inlagt 2023-08-18 13:46 | Läst 635 ggr. | Permalink
Vår samtids eftermäle...
👍😁
Hej Björn.
Enligt mig verkar det finnas lite av varje i dina bilder här. En del klotter/vandalism och väldigt lite graffitikonst.
Här i stan har vi en plats med en vägg där alla kan träna på att göra bra graffiti. Jag tror att detta även finns i andra städer - även i Sverige. Jag är för stora gavelmålningar av skickliga konstnärer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag gillar också att fota graffiti, även om jag ogillar företeelsen! Ja, i undantagsfall kan det vara "konst". Båda bilderna är bra. I den första ser man miljön, i den andra fokus på graffitin i sig.
Hälsningar, Bjarne



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg