Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SKOGSVITVINGE MÅNNE?

***

Efter att ett antal gånger varit ute för att fota aurorafjärilen har jag tv gett upp, jag tror det är för torrt. Ganska många har jag sett, men dom sätter sig inte, fladdrar snabbt vidare utan att hitta något ätbart. Gång på gång har jag följt dom med ögonen utefter Risingevägen där jag brukar fota dom, men icke sa nicke, inte ett stopp. Nåväl, jag fotar det som kommer. Mest är det citronfjärilar, så lite vitvingar, i övrigt lite fjärilar här just nu.

*

Här satt jag på lagom avstånd och fick några bilder precis när det lyfte och flög vidare. Precis som med fåglar är det roligast att få dom flygande. Nästan inget mörkt längst ut på vingspetsen, borde vara en hona av skogsvitvinge, få se vad expertisen säger. 

*

*

*

***

Inlagt 2023-05-31 21:45 | Läst 3125 ggr. | Permalink
Fin bild. Du kan ha rätt i skogsvitvinge alternativet kan ju vara ängsvitvinge, men jag tycker det liknar mest skog

https://www.dagfjarilar.lu.se/forum/fjarilsfragor/angs-skogsvitvinge

Jag har inte sett så många fjärilar än, faktisk enbart en guldvinge om man bortser från de vanligare trädgårdfjärilarna, får hoppas att de visar sig snart nu när det är varmare. Aurora kämpar jag fortfarande med, har inte sett några i år men annars flyger de bara omkring
Så är det mest, flyger iväg så fort dom ser en kamera :) men du lyckades bra tycker jag ..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-06-02 19:46
Tack för det Gunte! Fota fjärilar, eller åtminstone försöka fota fjärilar, är just nu en passande sysselsättning. Vi åker ut till lämplig skogsväg, ställer bilen o medan I sitter kvar en stund i bilen sätter jag mig på ena vägkanten där det finns ngn slags blomma på lämpligt avstånd. En kvart blir lagom att lämna I. Just här var jag ensam ute…..
Tack Peter, har eg ingen aning om det är skogs- eller ängs- , spelar inte så stor roll. Skogsvitvingen är dock vanligare och här finns skogen på ena sidan :-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg