Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HAR NI HÖRT DEN FÖRUT?

***

Längst ner i hörnet på tomten i Korsheden ligger det fortfarande snö och is. Hörnet ligger i skugga från granskogen intill. Enstaka snörester finns ute i skogarna och eftersom snösmältningen inte är avklarad är det bra fart på vattnet i Larsboån. Temperaturen ligger uppåt 19 grader på dagarna men det har varit minusgrader hela veckan under de klara nätterna. Det är inte så lätt att få grepp om vädret, eller klimatet då.

*

Liksom av en händelse (!) fick jag häromdagen ögonen på ett par gamla tidningssidor, båda gällande klimatet. Tidningssidorna är ca 50 år gamla, men precis som nu varnar klimatforskare för att fossil förbränning av olja, kol, gas mm påverkar klimatet. Så har man också noterat att det de senaste åren varit osedvanligt mycket torka, översvämningar, tornados och stormar som sannolikt beror på den klimatpåverkan människans förbränning av fossila bränslen gör och att det finns stor risk att det påverkar tillgången på föda. Som en av forskarna tar upp har jordens befolkning fördubblats sen sekelskiftet och fortsätter klimatförändringarna kan en miljard människor utsättas för svält. Allt pga den avkylning av jordens klimat som blir resultatet av de stoftpartiklar all förbränning av fossilt bränsle ger upphov till. Den ökade mängden stoftpartiklar skärmar av solljuset och pga detta sjunker jordens medeltemperatur sen flera decennier. Det finns påtaglig risk för att klimatet är på väg mot en ny istid med stora landytor under is......

*

*

*

*

***

Inlagt 2023-04-22 11:46 | Läst 479 ggr. | Permalink
Gårdagens sanning blir dagens lögn.
Stora delar av vetenskapen har bytt paradigm. Då förstår ju var och en att det är vad som nu är modernt som gäller - fan ta er annars!

Det kan även uttryckas så, att eftersom det tidigare var så fel - så var alla forskare fram till själva skiftet idioter. Det fattar ju alla att det är VI NU som har sanningen i vår hand!
Dom som är med om femtio år får väl se. Då är det kanske dagens pösmunkar som blir idiotförklarade...



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg