Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGE - FÅGLAR, HYBRIDER OCH ÖVERSVÄMNING

***

Bilder från tre olika dagar ute vid våtmarken i Risinge. Det växlar vädret kan man säga. Dom tre första bilderna är från förra torsdagen, ganska fint väder och inte mer vatten än vanligt

*

Ganska mycket fåglar - gäss, änder, sångsvanar, vipor var det jag såg

*



Fyra av fem gäss står och kikar upp i himlen. Jag såg inget, men kan man anta det fanns en rovfågel av någon sort däruppe?

*



Här är hybriden, ganska lik den Lena brukar visa. Här fick jag dock en känsla att hybriden är en hanne, hybriden var den som var mer på av dom

*



Så här såg det ut i går efter det myckna regnandet. Inte så ovanligt härute men det är en bra mätare på hut mkt regn som kommit här

*



Inte för att det just nu är ont om våtmark här men viporna passar på att utvidga sina biotoper

*

Så finns det ju andra arter som passar på att leka lite

*

Ingen närbild precis men jag gillar den blågrå himlen

*

Samma som ovan

*

Gillade att vipan kom med

*

Riktigt så mörkt var det ju inte men jag passade också på att leka

*

Så förmiddagen idag. Ett par tre grader kallt i natt och dom sista regndropparna blev snö i stället.

*

Också i dag

*

***

Inlagt 2023-03-26 16:13 | Läst 811 ggr. | Permalink
Det känns att vi har fotat i liknande miljöer de senaste dagarna :-) Kom hem från våtmarker i Holland.
Mycket vackra bilder.
Hälsningar Halina
Svar från Khalad 2023-03-26 22:30
Tack Halina, ser fram mot att se dina bilder!
Kul att få se lite våtmarker från dina trakter och fågellivet där just nu. Det finns en del hybrider och när jag pratade med en kollega som kommer från Holland berättade hon att man inventerat en våtmark och det var ca 1,5 % hybrider bland gässen där. Fin blandning med bilderna från den översvämmade vägen och bilen som kör igenom. Gässen mot den blygrå himlen är verkligen snyggt.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-03-26 22:33
Tack Lena! Det här är ju egentligen låglänt och lite dåligt avvattnad åkermark men dom centrala delarna svämmas över såpass ofta att det nog kan kallas våtmark. Men torra somrar är dom fortfarande torrlagda. Ändå är det nog en av de bästa fågellokalerna här i kommunen. För mig har den här våtmarken fördelen att jag bara kör ut på vägen och ställe mig vid kanten en stund :-) .
Hej Björn! I vanlig ordning fina bilder!

Men jag hakar upp mig på den där raka vägen, minns lite diffust en spikrak väg, anlagd på kanske 1700-talet och var avsedd att peka rakt mot nåt slott eller en herrgård, kan det vara den? Har letat på nätet och i egna minnet men inte hittat. / Måns
Svar från Khalad 2023-03-27 19:12
Tack för det Måns! Den raka vägen är Sankta Marias Väg, ungefär en km bortanför gamla kyrkan, Sankta Maria, om man kommer från 51:an. Den har vägnummer 1152. Tror inte det funnits ngt slott i direkt närhet så jag tror du tänker på ngt annat.
Måns H 2023-03-27 20:25
Tack för info!
Riktigt fina fågelmarker just nu..och översvämmning som hör till årstiden. Hoppas det är stabilt undertill så inga slukhål dyker upp.
Och självklart gillas "leka" bilden ;)
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-03-27 19:15
Tack Gunte, typiskt aprilväder med snabba kast mln sol, regn och snö. Tror inte på slukhål men det finlir mindre hål i asfalten som far illa med däck om man inte tar det lugnt.
Hej Björn.
WOW med vatten.
Den översvämmade vägen med Viben och den farliga trafikanten - gillas. Det var sånt man/jag också kunde hitta på när jag var ung. Man var tvungen att hålla ett stadigt grepp om ratten.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag har faktiskt provat det med Amazonen en gång.
Svar från Khalad 2023-03-27 19:18
Hej Erik, det blir ofta översvämningar där. Har man smutsig bil blir det gratistvätt :-). Aha, förresten, du har provat sånt? Där ser man, nya sidor kommer fram….Tack!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg