Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NORRKÖPING

***

Tur att jag ska in till tandläkaren i Norrköping med jämna mellanrum. Det blir alltid en bild från Industrilandskapet och en selfie i hissen upp till 3:3 våningen.

*

*FF

*

***

Inlagt 2023-01-25 22:19 | Läst 803 ggr. | Permalink
Den här bloggen flimrade förbi och jag undrade vart den tog vägen! Nu är den på rätta platsen, Fotosidan, komplett med texten högst upp i andra bilden "Ha en fin dag"!

"Pronova" som tandläkaren håller till i utgörs av gamla industrilokaler, mest textil men också vattenkraft. "Rohbau" hette det på tyska då man lät teglet framträda utan puts. Det finns säkert bjälkar av pommersk furu i huset. Mycket inspiration och en del material kom från England. Norrköpingsarkitekten Hans Rubensson utformade ombyggnaden. Han såg till att behålla mycket mer än som var gängse vid tiden för ombyggnaden.
Svar från Khalad 2023-01-25 22:56
Du har bra minne Måns! Det händer att jag ångrar mig när jag lagt in en blogg. Så var det med denna. Jag avpublicerade och väntade in att jag var i fas med det jag ville skriva :-) Tack Måns!
Industrilandskapet har oändligt med fotomöjligheter och även jag gillar det fast jag sällan fotar byggnader. Hissen käns bekant så du har nog visat bilder från den tidigare. Är det tänkt att skogsmotivet ska få människor att känna sej mindre instängda i hissen måntro?
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-01-26 19:27
Det har det ju! Jag är ju in till tandläkarmottagningen minst ett par ggr per år för tandhygienistjobb ch har alltid kameran med, så selfies i hissen hör till. Liksom en och annan fasad, tack Lena!
Rena objektivtestbyggnaden! Och en fin selfie i en behaglig hiss.
Svar från Khalad 2023-01-26 19:28
Tack Christer, det kan man säga, tegel är bra för sån´t! / Björn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg