Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PEOPLE

***

Som I är på annat boende den här veckan kan jag röra mig friare. Idag sträckte sig mina härjningståg ända till Ingelsta, Norrköping. Lindahls är en utmärkt fikaplats mitt i det ena stora gångstråket inne i köpcentret. Här är dagens ett urval av dagens skörd. Jag vet, kan inte kallas gatufoto, allra helst som jag hade 99:an med 135:an, det är en stor klump som skrämmer folk. Men sittande vid ett fikabord funkar det ändå. Jag glädjer mig åt det internationella vimlet och åt dom uttrycksfulla minspelen. En annan sak som slår mig är hur många av  kvinnorna, mestadels yngre, som verkligen klär upp sig och sminkar sig. Min känsla är att killar i motsvarande ålder inte alls gör samma ansträngningar för att visa sitt bästa jag. Roligaste var dom två buddhistmunkarna som som opåverkade vandrade igenom mammons tempel.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2023-01-25 19:43 | Läst 1311 ggr. | Permalink
Såklart det är gatufoto! Oförställda foton i utrymmen ditt allmänheten har tillgång. Alla foton ser ut att platsa enligt den definitionen. Kul att du kan komma ut å lufta kameran bland människor.
Mvh
Fredrik
Svar från Khalad 2023-01-25 23:11
Tack Fredrik, uppskattas!
Att tjejerna klär upp sig hör till i Norrköping. Arbetarstan har nu färre industrijobb än Linköping, men det är nåt som sitter i väggarna att man ska kolla sig i spegeln innan man visar sig på stan.

Färgskalan lite speciell i bilderna. Att den över huvud taget hänger i hop så här bra tycker jag är märkvärdigt. Då jag plåtar i lysrörsljus ser det oftast helkass ut. Eller har dom kanske moderniserat med LEDljus? Iallafall blev det en bra bildserie detta.
Svar från Khalad 2023-01-26 19:43
Hej Måns, det kanske är extra så i Norrköping, men i grund gäller det över allt i Sverige. Tjejer anstränger sig för att bli snygga, för många killar känns det nästan tvärtom, det nonchalanta är ofta viktigast. Naturligtvis inte så för alla, men ändå. Ljuset vet jag inte, det är hyfsat ljust i dom breda gångerna men det skulle nog vara svårt ändå om 135:an inte varit så ljuskänslig. Det är en stor klump men här har jag nytta av den :-) ,Tack Måns!
Snyggt med det korta skärpedjupet och i det speciella ljuset. Fina bilder
Svar från Khalad 2023-01-26 19:44
Tack Peter! Här kommer ju den långa brännvidden med bra ljusstyrka väl till pass!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg