Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SIDENSVANSARNA....

***

.....glädjer oss med frekventa men oregelbundna besök. Jag förvånas varje gång dom slår sig ner i bukettaplarna hur oroliga dom är. Ideliga positionsförflyttningar, konstant vingfladder, tom rörelser bakom fönster får dom att lyfta för nästa buske eller flytta upp till björktopparnas säkerhet. Vaksamheten och försiktigheten får mig att tänka på oron i världen. Vår invanda säkerhet böjar naggas i kanten. Ingenting är på riktigt givet, varken liv eller välmående. Djuren och fåglarna inte minst har i alla tider levt med det omedelbara hotet mot överlevnad konstant närvarande - predatorer på marken, predatorer i luften, försenade vårar och extremvintrar. Det präglar hela deras livsmönster. Ändå förefaller livsglädjen märkas i alla ögonblick där inte hotet syns eller hörs. Livglädjen och paniken ligger sida vid sida, men ändå är det bara vi människor som konstant oroar oss i förväg.

*

*

***

Inlagt 2022-12-13 22:51 | Läst 1153 ggr. | Permalink
Fantastiskt fin bild! Som klassisk japansk konst.
Svar från Khalad 2022-12-14 10:26
Det glädjer mig, tack Per!
Fåglarna lever i nuet. Mycket fin bild och bearbetning.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-12-14 10:29
Hej Lena, så är det, medveten om det. Ändå fascinerande och något att fundera över att livsglädjen inte förstörs av hoten som hela tiden finns. En insikt är ju att utvecklingen som begåvat oss med intelligens o förmåga att fundera också har sina baksidor. Tack!
Fascinerande bild! Jag tycker precis som Per.

Vad det nu gäller det andra i texten, så har det börjat inses i bredare kretsar att det inte var Gud som har beviljat svenskarna evig fred och evigt välstånd.
Det finns alltså anledning till oro - när man nu kan känna sådan.
Sidensvansarna tror jag kommer ihåg gårdagen i den mån det har med mat och säkerhet att göra - morgondagen har dom ingen aning om. Vi å vår sida, har vunnit enorma evolutionära fördelar av att kunna göra oss en bild av morgondagen. Ibland går det överstyr, och vi gör inget annat än oroar oss...
Svar från Khalad 2022-12-14 10:32
Hej Peter, instämmer. Också överens om att utvecklingen av hög intelligens och förmåga att fundera över tillvaron har gett enorma fördelar, samtidigt som det finns vissa baksidor med det. Tack Peter!
Väldigt snygg bild även om bortre svansen kunde landat lite mer åt vänster :)
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-12-14 21:31
Tack för det Gunte. Och lite mer till vänster, visst. Men jag tänker mig det finns något symboliskt i att huvudena möts :-)
Vacker softad redigering. Det finns väl tre sätt att se sidensvans, att man har ett lockade träd i trädgården, att man följer aktiviteter var de är på artportalen eller en fruktansvärd tur. Det är några år sedan jag såg några, så jag kan inte inte bocka av någon av detta alternativ
Svar från Khalad 2022-12-14 21:32
Tack Peter, dom är nog vanligare här uppe. Men rönn eller bukettaplar är nog osvikligt tror jag :-)
En vacker och annorlunda bild på sidensvanar. Ibland är det bra att ta ut svängarna lite och göra något speciellt, och det har du gjort!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2022-12-14 21:33
Tack för det Bjarne, det är roligt att bryta av ibland!
Vacker softad bild på sidensvansarna. Det vilar lite av haiku över bilden.

Hälsningar Jörgen



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg