Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TROLLEN

***

Fakta förklarar inte. Varken kärleken, glädjen eller livet. Drömmar och fantasier är bättre verktyg. Förståelsen kommer inifrån.   

*

På smala bergslagsvägar på väg upp mot övre Starbo fick jag plötsligt syn på figurerna. Trots låg fart hann jag åka förbi innan hjärnan registrerade. Jag backade tillbaka och tog en bild. Det fanns inget namn, ingen adress. Det konstiga är att figurerna har funnits i mitt huvud sen dess. Ändå har jag ingen trängtan att veta vem som gjort dom och varför dom stod där vid vägkanten mitt i skogen. Dom hörde bara dit. Och jag tänker dom har sällskap av knytt och älvor på nätterna när trollen klampar på håll. Kvällsluften är tjock av alla drömmar som under tusen år har drömts i skogarna här.

*

*

***

Inlagt 2022-10-17 22:04 | Läst 729 ggr. | Permalink
Jag tror att det är så här:
Pengar har inte så stor betydelse - om man har basen säkrad. Likaså har fakta kanske i vissa lägen inte så stor betydelse - om man har basen säkrad. Sedan kan man släppa på fantasin och drömmarna.

Jag för min del låter inte sinnet villa bort mig i mörka skogen. Sedan jag utbildades vid Arméns Fallskärmjägarskola i Karlborg, har jag insett att det dolska och farliga som lurar i den mörka skogen - det är jag.
Men för all del Björn - se upp för Huldran... :-)
Svar från Khalad 2022-10-18 13:31
Så är det säkert. Risken är att för många fakta tar död på drömmarna och fantasierna, tack Peter!
Det är trevligt med sådant som bara finns där, som de här figurerna. Min mor såg lite knytt i skogen när hon var barn, men det var en annan tid. F.ö. är det helt riktigt - förståelsen kommer inifrån.
Svar från Khalad 2022-10-18 13:32
Tack Stefan, bara fakta blir för tråkigt :-)
Fint skrivet, det är skönt att låta tankarna vandra ibland. Allra helst nu när det är krig så nära inpå och mycket annat som skrämmer...
Svar från Khalad 2022-10-18 13:35
Du begrep, visst är det skönt att låta tankarna vandra fritt, varken tidsgränser vad som är realistiskt ska stoppa :-) Tack!
Stämningsfull bild. Den sista raden i texten fastnar rejält, otroligt bra.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2022-10-18 14:11
Tack Johnny, roligt att du gillar bloggen!
Fint å ser du råkat på lite väsen som står. Mycket finns det runt omkring...bara öppna å låta fantasin ned lite tankar fara
Mamma som liten hade små folket i skogen ;)
Spännande
/N
Svar från Khalad 2022-10-18 21:24
Tack för det Nini :-)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg