Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NU ÄR DET DAGS, NU ÄR DET SNART DAGS

***
Högt, högt, högt däruppe. Jag hörde dom långt innan jag såg dom förstås. Fick faktiskt titta en bra stund innan jag fick syn på dom, mkt högre än jag trott när jag först hörde dom. Men där seglade dom i en tät grupp, 12 tranor. Fria från allt det jordbundna vi andra ägnar oss åt. Åtminstone är det så det känns när jag ser dom däruppe. Dom kretsade länge burna på termikens vindar, inte ett vingslag såg jag. Jag gissar att deras läten berättar för alla kompisar som fortfarande är därnere att nu är det dags, nu är dags snart. Kanske är det det jag också känner när jag förlorar mig i den blå skymningen eller när höstdagarna är så där intensivt blåa och klara att allt fjärran kommer alldeles inpå - nu är det dags, nu är det snart dags.

*

*

*

*

*

Bilderna är inte croppade tagna med 560 mm

***

Inlagt 2022-08-23 15:32 | Läst 1162 ggr. | Permalink
Precis...påväg igen och en signal om att hösten är på gång. Hörde några igår men kunde inte se dom.
Löven skiftar färg och börjar falla i blåsten. Tycker mycket om hösten. Skön luft och intensivt vackert innan vintervila
/N
Svar från Khalad 2022-08-23 22:39
Tack Nini, september oktober är jättefina månader.
Höst i all ära men jag vill fortfarande njuta av sensommaren och hoppas den fortsätter i september! Du fångade fina fåglarna fint!
Svar från Khalad 2022-08-23 22:40
Det gör den ofta och september bruka vara jättefin fotomånad, tack Dan!
Vi hör tranor tidigt på morgonen nu. Om man råkar vakna innan klockan ringer och balkongdörren är öppen. Ibland flyger de även över Knivsta så här års och när vi är ute. Visst är det lite vemodigt, men de kommer tillbaka och just tranor går det ju väldigt bra för. De kan också flyga väldigt mycket högre än så här. Om jag inte minns fel är tranor en av de arter som är upp på 8000-9000 meter ibland.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-08-23 22:45
Vemodigt men vackert. Jag gissar att det här var 500 - 1000 meter nånting. Har förstått att många arter flyger högre än man trott, även en del småfåglar. Hittar man vindar åt rätt håll kan dom nog spara mkt energi :-)
Hej Björn.
Ja, det går upp för oss varje år att sommaren går så fort här i slutet av augusti, när de ljusa nätterna är över.
Du fick några fina bilder på tranorna - speciellt den sista, där de är på väg att gå in i formationen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-08-23 22:46
Hej Erik, sommaren går fort, men jag gillar hösten också! Tack!
Det är alltid vemodigt när tranorna flyttar söderut. Då vet man att sommaren lider mot sitt slut. Varje årstid har sin tjusning men jag uppskattar sommaren mest för ljuset. Mörkret är det värsta med vintern, värre än kyla tycker jag. Har du använt teleconverter 1,4 till 100-400 zoomen? Har det objektivet också men jag är på väg att sälja det. Har köpt 200-600 i stället. Fotar ofta vid kusten där det oftast blir långa avstånd.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg