Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

UKRAINA

***
Kriget i Ukraina berör mig fortfarande väldigt illa. Varje dag ser jag bilderna på TV och andra media och jag tänker det här händer nu. Några timmars resa bort skjuter man missiler och bombar bostäder, skolor och köpcentrum. Jag har svårt med perspektiven, valet känns inte så viktigt som det framstår i media, vi har det ganska bra, tom med högre elkostnader, och oavsett vilken sida som vinner lär inte skillnaden bli så stor, båda blocken är realister i grund. Det handlar förresten inte bara om valet, allt annat som nu upptar media. På onsdag har kriget pågått i sex månader. Första veckorna var mediebevakningen intensiv, nu får kriget några procent av den tid sporten får. Tex. 

*

Budapest, Prag. Georgien och Tjetjenien. Krim. Donetsk. Ukraina. Allt för drömmen om Storryssland, det högre syftet. Högre syften gör människor blinda för nuets ansvar. Det gäller så klart inte bara Ryssland. Iran tex. Eller Afghanistan. Politik och religion i oskön förening. Och hur ofta har inte de högre syftena inom religionerna fått vara täckmantel  för grymheter och krig. Ändamålet helgar medlen var inkvisitionens grundpelare. Själv tror jag att ändamålet aldrig helgar medlen. Medlen, det är hur vi behandlar dom vi möter på vår väg.

*

***

Inlagt 2022-08-22 21:30 | Läst 978 ggr. | Permalink
Det är rent för djävligt det hela! Ett brutalt storkrig i vår del av världen. Jag för min del skyggar lite för nyheterna, för detaljerna.
Det var bra att du tog upp denna ljusskygga "princip". Det finns nämligen ingen sådan logisk koppling mellan ändamål och medel. Snarare är det så i praktiken att dåliga medel har en tendens att besudla ändamålen.

En intensiv och passande bild
Svar från Khalad 2022-08-23 09:50
Precis. Att dåliga medel besudlar ändamålen stämmer bra, bara att titta på senaste politiska missarna med partibidtag
Talande bild, så känns det. Det finns en hel hop problem att ta tag i om framtiden ska bli dräglig, men i stället gör man det än värre med krig.
Svar från Khalad 2022-08-23 09:52
Tack Christer, det gör det (finns andra problem vi borde jobba med alltså).
Det är verkligen så att de mörka molnen hopar sig.
Kriget i Ukraina är fruktansvärt.
Men jag känner även en oro för västvärlden och oss här hemma.
Regering, politiker och näringsliv gör ingenting för att bygga ut vår självförsörjning av energi eller basvaror.
Allt handlar bara om pengar och då på kort sikt.
Klimatkrisen bidrar också till instabilitet och blir grund för intressekonflikter, sådant som gynnar extremister av olika slag.

Fin illustrativ bild!

MVH Janne
Svar från Khalad 2022-08-23 09:58
Instämmer i det. Klimatkrisen framförallt känner jag har potential att leda till en mkt orolig framtid med konfrontationer mellan mer extrema klimataktivister och dom som också tar hänsyn till att ekonomin inte får kollapsa. Tack för fin bildkommentar!
En i högsta grad passande bild.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg