Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SÅ HAR DET MULLRAT FÄRDIGT......

***
....för den här gången.  Regn och åska igår eftermiddag fick temperaturen att sjunka från 30 till 17 C. Framåt tio i går kväll började det ljusna i väster igen och i morse sol och behaglig temperatur. För dagen verkar också Erdogan  ha mullrat färdigt och jag känner att Magdalena A gjort ett bra jobb tillsammans med Ann Lindhe, Finland och NATO. Vi har sluppit att höra varje detalj av förhandlingarna diskuteras i media, precis som det ska vara. Säkert har Erdogan fått något, annat vore knappast att vänta. Men jag har gott förtroende både för Magdalena och regeringen i stort även om dom inte representerar  mitt parti. Det är kloka vardagsnära människor och har knappast gjort några väsentliga avsteg från från sin egen värdegrund.

För övrigt har jag börjat fundera över vad utvecklingsläran egentligen betyder idag. Survival of the fittest, vad betyder det idag? Det återkommer jag till i någon kommande blog. 

*

Bild från altanen Korsheden i går kväll vid tio

*

***

Inlagt 2022-06-29 11:57 | Läst 1606 ggr. | Permalink
Vackert och dramatiskt. Vi hade ett dramatiskt störtregn men klarade oss skapligt från åskan. Däremot värre över Danmark min app Blixtvakt var helt röd över Själland, det gjorde också att jordfelsbrytaren löste ut, fick kontakta grannen i Danmark för att slå på elen igen.

Håller med dig Magdalena gör ett riktigt bra jobb, det var tur att hon tillträdde, det har varit många tuffa beslut. Dock kan man ju undra varför man ska ge vika för en diktatur som stödjer Putin, men det är kanske bästa att slåss från insidan än att påverka något utifrån? Fast det verkar som sammanhållningen inom EU verkar mer solid i sanktioner mot Ryssland än inom Nato, man kunde ju tycka att även medlemsstaterna inom Nato skulle hålla sig till demokrati och mänskliga rättigheter, fast man undrar ju ibland hur det är med USA också
Svar från Khalad 2022-07-01 09:44
Tack Peter! Själva åskvädret var mest muller på lite avstånd, men skönt med regnet.
En naturromantisk bild med dramatik...👌😊
Svar från Khalad 2022-07-01 09:44
Stämmer bra det, tack Hans-Åke!
Grymt läcker bild Björn, idag nära 30 igen, puh..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-07-01 09:45
Tack för det Gunte!
Ett inferno i vardande. Vackert och ödesmättat. Vi hade ett rejält åskoväder i måndagskväll. Jag satt i godan ro och läste Ivar Lo-Johanssons Godnatt jord när en blixt lyste upp rummet. Knallen kom på en gång. Det hela fick mig att kasta ifrån mig boken och hoa till.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2022-07-01 09:46
Hej Jörgen, själva åskvädret var mest muller på lite avstånd, men regnet var skönt. Detta är när molnen löser upp sig :-)
Oj, det ser ut som himlen står i brand! Spännande. Jag tycker också Magdalena och Ann är förtroendegivande. Bra jobbat! Jag röstade inte heller på dem, och har ingen specifik partitillhörighet heller. Det kan bli olika från val till val.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2022-07-01 09:47
Tack Bjarne, har nog aldrig sett så starka färger över himlen, fint var det.
Mäktig bild på naturkraft som inte är att leka med. Bör hållas på avstånd.
Svar från Khalad 2022-07-01 09:49
Tack Torbjörn, mullret var på lite avstånd, här börjar molnen lösa upp sig. Men det är rätt, åska är en naturkraft vi inte styr över och inte ska utmana i onödan.
Wow, vilken himmel! Det ser nästan skrämmande ut (typ skogsbrand) men jag antar att det var friskt och skönt efter regnet.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-07-01 09:50
Hej Lena, den var spektakulär, har nog aldrig sett så starkt underljus tidigare :-)
Mycket vackert! Vi ska få åska och blixt på lördag i mina trakter. Jag ser fram emot det. Vore kul att fånga blixt på bild. Men regn ska bli skönt nu oavsett.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2022-07-01 09:51
Tack Johnny, det var speciellt, har nog aldrig sett så starkt underljus tidigare :-)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg