Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KÄNSLOR OCH SÅN´T

***

Jag skulle gärna vilja veta vad som döljer sig i männens innersta skrev Anna Axfors i tisdagens SvD. Dom är frånvarande i debatter som rör känslor, familjeliv och relationer. Och ja, varför skulle vi vilja prata med er kvinnor om det svarade alltid uppkäftiga Ivar Arpi i gårdagens tidning. Eller bara  hallå, säg nå´t då. Bläddrar man bland inläggen här på FS är det väl inte mycket som motsäger Anna. Det är tryggare med kameror och andra prylar känns det som. Liksom med etablerade fotografer och stilar. Och det är definitivt vanligare att berätta vad man tycker än vad man känner. Vet att jag för något år sen skrev att jag önskar jag mer kunde berätta vad jag känner än vad jag ser med kameran, men det är inte enkelt, inte så att andra förstår i alla fall.

*

Nåväl, det är i alla fall tillåtet att skratta även om man är äldre, också på FS. Varken livet eller fotografering är egentligen så allvarligt tror jag. Eller borde inte vara. Eftersom vidvinkeln satt på blev det en dubbelselfie  när vi satt på stenen en stund. Vad vi skrattar åt? Första selfien som jag just visat I.

*

*

***

Inlagt 2022-06-09 13:49 | Läst 973 ggr. | Permalink
Jacobsen Morgondotter

levande livet, samtal skratt och närhet - vissa bilder berör andra drabbar - men dom flesta känns väldigt tomma - bara avbildning rätt upp och ned - många pratar om den perfekta bilden - en myt och oftast mest tekniskt - jag personligen tror inte att dom flesta fotograferar för bildens skull - andra behov styr ofta selfietorskar som har sina högst personliga brister att kompensera - det du tar upp är, som jag förstår det, något annat - mäns tystnad i vissa sammanhang som även visar sig med pryltorsktillhörighet - intressant, vad döljer sig i skrevet (Freudiansk felsägning som är ganska tydlig) som Anna säger eller frågar - Ivar Arpi måste följa sin agenda liksom Alexander Bard - stelbent och auktoritärt - det finns visst manliga konstnärer, författare fotografer som visar sitt och skriver om sitt och som umgås med kvinnor på jämställda sätt - dom fotografierna syns direkt på bla Fotosidan - inte ofta men lika ofta som kvinnliga fotografer som har kontakt med sitt känsloliv - jag tror att det krävs kontakt med sitt inre liv och att våga uttrycka, visa det - KTH gjorde en undersökning om hur utländska affärsmän upplevde svenska kollegor - som stela och kulturellt okunniga, gick inte att föra djupare samtal med, tråkiga - men kunniga på sitt ämne - bara en kommentar i all hast - din fina bild är fin den
/inger
Svar från Khalad 2022-06-09 21:58
Hej Inger, tack för intressant kommentar! Det finns många bra bilder att titta på här på FS, känner ibland bara att jag skulle vilja se fler där man öppnar sitt jag lite mer....Fast nu finns du här, du gör ju just det....Hälsningar/ Björn
Fin bild, man behöver lite glädje i livet
Svar från Khalad 2022-06-09 21:58
Tack för det Peter!
Härlig positiv bild på er två!
Svar från Khalad 2022-06-09 21:59
Det glädjer mig, tack Dan!
Fint och ömt Björn.
Svar från Khalad 2022-06-09 22:00
Tack för det Torbjörn, uppskattas!
Delad glädje är dubbel gädje, riktigt fin bild.
👍
Svar från Khalad 2022-06-09 22:00
Det stämmer, tack Hans-Åke! :-)
Nu vet jag inte hur det stod i SvD, men kan kan debattera känslor? Det kan inte jag iaf.
När det gäller FS tänker jag att det borde vara bilderna som visar vad som döljer sig i fotografens (mannens) innersta. Fast det kan ju vara lika svårt att uttrycka sig i bild som i tal eller text, så det blir kanske oftast posering och inget personligt.

Bilden på er behöver jag inte debattera, glädje smittar och man rycks med.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Khalad 2022-06-09 22:44
Hej Thomas, varför skulle man inte kunna det? Ordet debatt används ju för dom diskussioner som förs i media, annars är det enklare att använda ordet diskussion. Och jag har diskuterat känslor som kärlek, ilska, besvikelse och rädsla både med I, kompisar och terapeuter, med utgångspunkt från mig själv förstås. Självklart betyder inte det att jag ifrågasätter andras (enskilda personers) känslor i öppen och publik debatt. I bredare mening är diskussion om barn, sex och relationer ett av de vanligaste känslobaserade områden i publika debatter. Och eftersom sådant huvudsakligen är baserat på känslor blir känslorna också diskuterade. Det betyder inte att man ifrågasätter enskilda personers känslor, debatterar om dom är "riktiga" eller "korrekta". Och detsamma, tack för diskussionen!
Tomasz 2022-06-09 23:36
Aha. Här ser vi ju lite av varför människor ibland inte kommer överens, man tolkar saker olika och förstår inte varandra. Debatt är för mig förknippat med (lindrig) konflikt medan du menar diskussion, som jag kallar "prata om" när det gäller känslor.
Om man är tillräckligt uthållig så når man till sist ett samförstånd, men Anna Axfors har kanske erfarenhet av män som inte är så uthålliga.

/Thomas
Svar från Khalad 2022-06-10 17:20
Vill egentligen inte förlänga tråden, men kan inte låta bli att kommentera detta med komma överens. För mig är målet med diskussion/debatt inte att komma överens, det har drag av likriktning för mig. Såklart är det bra med olika åsikter. Men det är också bra att låta åsikterna brytas mot varandra, förhoppningsvis kan alla dra slutsatser för egen del och kanske också få lite respekt för dom som tycker annorlunda än man själv. Ha det gott!
Jag kan ju inte låta bli att fundera över hur bilden såg ut som resulterade i denna munterhet. Spontan glädje som smittar av sej i alla fall.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-06-10 17:22
Hej Lena, den var nog inte så märkvärdig men det är inte svårt att få I att skratta :-) Tack!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg