Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HILDA

***

För första gången på 2 1/2 år var vi ner till Göteborg i helgen. Synnerligen trevligt. Äldsta barnbarnet Hilda tog studenten i fredags, det kändes viktigt att vara med. Dom klassiska familjehögtiderna tror jag fortfarande är betydelsefulla. Med hjälp av bilder stannar dom ofta kvar som minnen under resten av livet. Det lilla kamé-smycket fanns i I:s lådor och jag köpte en tunn guldkedja för att kunna hänga det så här. I kommer nu inte ihåg om det var hennes mamma eller hennes farmor som hade smycket men det är inte det viktigaste. Vi tycker det passar Hilda perfekt, kvinnligt som det är. Hilda är för övrigt en både eftertänksam och omtänksam person, synnerligen behaglig att vara med. Ridning är nog största intresset, och hon tecknar och målar gärna. Och nu efter studenten? Inget spikat än, men har nämnt filosofi. Låter spännande.....

*

*

***

Inlagt 2022-06-08 12:21 | Läst 637 ggr. | Permalink
Hon är som ett smycke själv Hilda, må det gå bra för henne i livet. Hoppas kamé-smycket får finnas kvar generationerna framåt och påminna om dom som varit.
Sten
Svar från Khalad 2022-06-08 15:47
Hej Sten, tack för fin kommentar. Och det hoppas vi också så klart!
Det var ett fint porträtt i naturlig miljö dessutom. Rakt på och inte den där lite tillkämpade blicken snett över axeln. Det är kanske just det rakt på som gör att man läser bilden som just omedelbar./Gunnar S
Svar från Khalad 2022-06-08 20:51
Tack för fin kommentar Gunnar!
Ja Björn, känner igen det där, plötsligt är de stora och ska klara sig fram själv i livet, känner mig både glad, hoppfull och lite hjälplös samtidigt. Hon är fin Hilda, det är något vackert, oskyldigt och hoppfullt om en god framtid hos ungdomarna, de vill så väl. Fint porträtt, blicken gör det.
Svar från Khalad 2022-06-08 20:54
Hej Stefan, tack för en fin kommentar! Och visst har tiden gått fort när vi ser i backspegeln :-)
En perfekt studentgåva och det passar henne mycket bra. Det är ett smycke som man ska ärva.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-06-08 20:57
Tack Lena, jag blev glad när vi hittade det. Och håller helt med, det blir mer personligt när det funnits i familjen :-)
Mycket fin bild med bra kontakt med Hilda. Toningen ger en härlig lite gammaldags känsla. Kanonsnyggt!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2022-06-08 23:57
Tack Bjarne, tyckte toningen kändes rätt här.
En toppen gåva. Passade väldigt fint på henne också. Snyggt med toningen.

MvH
Johnny



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg