Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HUR SKILJER MAN PÅ KONST OCH MANÉR?

***

På torsdag åker vi till Göteborg för att fira äldsta barnbarnet Hilda som tar studenten. Av naturlig anledning bläddrade jag tillbaka något i mapparna. Läste förresten här på bloggen för någon vecka sen att man skall gå barnen till mötes i deras egen miljö, om man vill ta bra barnbilder. Det tycks jag ha gjort här alldeles utan att veta att detta är viktigt. Men så blev det inte bilder på Anita Lönns nivå heller förstås. I alla fall är det Hilda (3, nu 19) till höger, med nappflaska, fotat 2006. Färg, blixt, familjebilder, javisst. Men jag drar på munnen när jag ser bilderna här, det gör jag inte när jag ser Anita Lönns barnbilder. Och nå´t skumt är det, detta med svartvitt, gärna aningen suddigt, oskarpt eller kornigt och gärna en smula torftig miljö. Det tillför något odefinierbart som kanske har med konst att göra. Nä nä, jag tror inte för ett ögonblick att dom här bilderna skulle bli bra bilder bara jag gjort dom svartvita, lite korniga och sådär. Men nå´t lurt är det. Hur skiljer man på konst och manér?

*

Bilderna är tagna med min första digitala systemkamera Konica Minolta Dynax 7D, 6 Mpix

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-05-30 22:18 | Läst 983 ggr. | Permalink
Perfekta barnbilder med vällingflaskan i högsta hugg..Anita Lönn vet jag inte vem det är, dock vet jag att min första digitalis också var en Konica Minolta Dynax 7D.....
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-06-06 14:36
Hej Gunte, tack för trevlig kommentar! Och jag kommer ihåg att du hade en likadan, dom funkade bra!
Det är ju jätteroliga bilder, famför allt den första, tycker jag,. Mycket värme ock medmänsklighet. Hög igenkänning för alla som varit småbarnsföräldrar med barn i den åldern. Eller varit barn i den åldern...! ;) Håller med om påståendet också det "uppstyltdade blir lätt tråkigt! /Tommy.
Svar från Khalad 2022-06-06 14:37
Tack för det Tommy, förstår att igenkänningsfaktorn är hög :-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg