Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KNÖLSVANARNA VID SPÅNGEN

***

Igår var I med ner till Spången en stund. Trevligt med sällskap, dessutom är hon mer skarpögd än jag och ser för det mesta fåglarna före mig. Det här paret knölsvanar var förstås svårt att missa. Dom simmade lugnt i den isfria delen precis utanför träbron utan att verka störda, men plötsligt gav dom sig iväg.  För en gångs skull hade jag redan zoomat in dom, det var bara att trycka av. Inte helt lätt att komma upp i flyghöjd, dom är påtagligt större än sångsvanarna, men dom klarade iskanten ganska precis. Det hade dom förstås helt klart för sig när dom startade men intressant att se precisionen. Och vingspetsarna nuddar knappt vattenytan....Snyggt tyckte jag.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-04-19 22:53 | Läst 847 ggr. | Permalink
Hej Björn.
Længe leve samarbetet - att ha en scout med kan vara till stor hjälp.
Fina bilder av den danska nationalfågeln - särskilt de två där man ser dem bakifrån. Det är inte normalt att vi ser dem från den vinkel.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Blev en lyckad bildsvit på dom startande..det är ju några kilon att få upp på glid.
Gott dom klarade iskanten, den ger nog inget stabilt fäste kan jag tro.
HaD/Gunte..
Man förstår att de är stora och tunga när man står och tittar på detta. En av de tyngsta flygande fåglarna som finns men de är ändå tjusiga. Vackert mot det mörka vattnet och att vingarna stryker så nära ytan.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg