Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SPANAREN

***

*

Det finns ett radioprogram som heter Spanarna. Tre personer som på fredagseftermiddagarna kåserar om vilka nya trender de upptäckt under veckan. Det var längesen jag lyssnade men kunde  vara roligt. Här kommer en egen dagens spaning.

*

Kan det vara så att fotovärlden håller på att delas upp i två halvor?  

Det är inte svårt att förstå att gatufoto är inne. Allt större del av jordens befolkning finns i storstäder och det är ju storstäderna som är jaktmarken för gatufoto. I princip går det att ta gatufoton också i mindre samhällen, men min erfarenhet är att människors förståelse för mer eller mindre nyfikna gatufotografer är mindre ju mindre samhällena är.

Samtidigt söker sig många fotografer mot den orörda naturen, vildmarkerna där få människor sätter sin fot. Gärna isbjörnar i Arktis, men också dom stora orörda skogarna. Djurfotografer och fågelfotografer söker också  platser så långt från städer och samhällen som möjligt.

Två diametralt olika trender. Och det blir liksom tomt i mitten, jag saknar bilderna från landsbygden. Landsbygden och vardagslivet, det är ju där vi möts, människorna och naturen, människorna och djuren. 

*

Jag gör vad jag kan med bilder från Korsheden och Saxe. Att det blir bilder från Saxe idag beror på att min pc år på service (nya minnesdiskar och nytt operativsystem). Jag får alltså hålla mig till min Mac och den har sin huvuduppgift när jag är i Korsheden, därav bilderna. Dom är från nån av dom sista dagarna i oktober. Bra ljus, mulet och mjukt. 

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-02-22 22:48 | Läst 1543 ggr. | Permalink
För lite bilder från vardagslivet, absolut. Här några från fina från landsbygden.

Finns några bilder alls från ett vanligt kontor? Som ett vanligt kontor var för ett eller ett par decennier sen, innan pandemin och innan egna rummen togs bort?

(Utom de bilder som Lars Tunbjörk tog och de är inte så vanliga.)
Här blev det fin spaning från dig och inte nog med det. Dubbel, trippel och gängspaning tillbaka blev det också.
Man kan undra vad dom tänker, om dom tänker.. Fina områden att vistas i är det också, helt perfekt för lite spaning.
Radioprogrammet gillas också, passade bra att lyssna när jag var på väg till jobbet förut, nu blir det sällan tyvärr.
HaD/Gunte..
Fina fjällkor och tyvärr känns det inte som att husdjurfotografering är en uppåtgående trend inte lantbruksdjuren i alla fall och tyvärr inte heller landsbygden. Möjligen kan hundar, katter och hästar vara intressanta för unga människor idag. Det finns något som kallas "ungdomsbarometern" som gör analyser av vad unga tycker och tänker (och väljer). Hundar och katter kommer högt upp i statistiken där. Jag tycker å andra sidan mycket om dina kor och grisar samt landsbygdsbilderna du visar, men som gammal gammal husdjuragronom vore det nog konstigt annars. Noterar här att flera av djuren saknar öronmärkning. De kan ha tappat dem, eller så "finns de inte...". Fjällkon på tredje bilden är verkligen fin.
Hälsningar Lena
Hej Björn.
Du spørger: "Kan det vara så att fotovärlden håller på att delas upp i två halvor?"
Jag tror inte. I den del av "fotovärlden" som dyker upp här i bloggmiljön ser jag då ett väldigt varierat utbud av olika motiv. Är det annorlunda i den stora världen med gallerier och utställningar? Det kan mycket väl vara så - jag har inte en aning. Jag tycker också att du visar oss många vackra bilder med ett otroligt varierat innehåll – till exempel denna härliga serie.
Med många vänliga hälsningar från Erik. (följer troget ).



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg