Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PERSPEKTIV

***

Det kan inte vara lätt att heta Jeanette Gustafsdotter idag. Efter Stina Oscarsons intervju i SvD förra veckan har kritiken varit omfattande och i princip enstämmig, allt från Aftonbladet till DN och SvD. Kultur är inte enkelt, ofta menar vi olika saker när vi talar om kultur. Och som Nina Solomin skriver i dagens SvD är det svårt att vara kulturminister, eftersom kulturfolk, och i synnerhet mediemänniskor, kan vara förbålt jobbiga - kritiska och missnöjda. Redan Margot Wallström som var kulturminister i början av 90-talet har i sin självbiografi vittnat om  "...att allt blev fel hur hon än gjorde och dom svartklädda människorna bara stirrade fientligt på henne". 

*

Nåväl, vi får ser hur det blir. Jag övergår därför till ett enklare perspektiv, bildperspektivet. Fortfarande förstås från gårdagens korta Norrköpingsbesök. Här kanske det är mer tveksamt om man kan tala om gatufoto, eller?

*

*

***

Inlagt 2022-02-17 16:28 | Läst 1125 ggr. | Permalink
Hej Björn.
Jag vet ingenting om vad du skriver om, så jag: övergår därför till fotot, som jag gillar. Båda färger, ljus och att bänkarna bildar "ledande linjer". Jag vill inte lägga det i någon speciell bås, men det är då åtminstone fotograferad på gatan :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-02-17 21:41
Tack för det Erik! Och om gatufoto eller inte spelar ingen roll.
Gör som Erik och hoppar över det politiska men bilden, wow mycket trevlig..
HaD/gunte..
Svar från Khalad 2022-02-17 21:43
Tack Gunte, en ögonblicksbild tror jag den kan kallas.
Mycket effektfullt med bänkarna i olika färger. Jag har läst en del om Gustafsdotter och kan inte låta bli att fundera över hur hon känner sej nu när hon går till jobbet. Skakar man bara av sej sådan kritik och kör vidare? Det går över om en dag eller två, eller.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-02-17 21:47
Det är min reaktion också, jag har funderat rätt mycket på hur det skulle kännas att offentligt få utstå så mkt kritik. Det är ju inte som att få en utskällning av en chef, det här är ju närmast offentlig avrättning. Tack Lena!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg