Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HAR NI GJORT NÅGOT ÅT KÖKET ÄN?

***

Jag studsade lite när jag fick frågan. I och jag satt i vardagsrumshörnan och drack en kopp kaffe. Kände hon inte igen mig? Det tog en sekund eller två innan jag kom ihåg att när yngsta dottern Annika var hemma för några dagar sen berättade hon om deras köksplaner. I stället för att fundera på om det lät konstigt förstod jag kopplingen, hon kom ihåg vad Annika berättat, det blev jag glad för. 

Det mesta fortsätter som det brukar. Såklart behöver hon mer hjälp allt eftersom. Det går åt mer tid att leta efter saker och plagg och jag lämnar ogärna I mer än typ en timme själv, hon blir orolig när jag inte är hemma. I går träffade jag för första gången några personer från kommunens anhörighetsstöd. Underbart bemötande! Första hembesöket, då både I och jag träffar en av dom, är nästa vecka.  Vi kommer att kunna få upp tio timmars avlastning per månad utan kostnad. Inte bara läkarbesök och sånt, vill jag åka på fototräff i Södertälje eller upp till Kvismaren är det helt i linje med syftet. Tanken är inte bara att jag ska få avlastning, det gäller I också. Hon kan behöva se någon annan än mig ibland......

Det är inte för att beklaga mig jag berättar. Min blogg och mina bilder handlar i huvudsak om livet som jag ser det från min utkiksplats. En del kanske vi har gemensamt, annat inte, men det är bara för er att välja om och hur ofta ni vill läsa/titta. 

*

*

***

Inlagt 2022-01-19 15:29 | Läst 1330 ggr. | Permalink
Hej Björn. Det var trevligt och bra att ni båda tackade ja till erbjudandet. Det är många här i DK som inte vill. Det är en missförstådd sorts stolthet att man ska kunna klara sig själv. Mina föräldrar var sådana - speciellt min pappa. Som tur är har jag inte ärvt den inställningen.
Jag tror att det är många här i bloggvärlden som följer dig och din familj helt frivilligt. Det gör jag åtminstone.
Härliga svartvita toner i ditt foto här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-01-19 21:44
Tack Erik, det känns både behövligt och naturligt. Och tror att det är bra att ta hjälp i tid :-)
Hej Björn!

Läser din blogg med intresse, har alltid gjort. Gillar ditt vardagsnära sätt, bilder, tankar.

Fortsätt på samma sätt. Tycker det är stort att du vill dela med dig av livets olika skeenden, önskar er bägge allt gott.

Daniel
Svar från Khalad 2022-01-19 21:46
Tack för mycket fin kommentar Daniel! Det "hjälper" också mig att berätta :-)
Väldigt trevligt att läsa om bemötandet och skönt för er båda. Lycka till och hoppas det funkar bra.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2022-01-19 21:47
Tack Johnny, det känns bra, det kommer säkert fungera!
Livets skiften kan vara både upp och ner. Fint att du vill dela det i din levande blogg. Fint bemötande och skönt att kunna ta hjälp.

Vacker bild..ser friheten i den
Mvh
Svar från Khalad 2022-01-19 21:49
Tack Nini, det kommer nog att bli bra, jag kände stort förtroende direkt.
Bra när det fungerar som det är tänkt och hoppas det blir ett bra första möte. Det där stödet är nog minst lika viktigt för er båda och jag hänger förstås med här i bloggen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-01-19 21:52
Tack Lena, jag tror det kommer betyda mycket. Och blir glad såklart att ha din kontakt :-)
I brist på ord så nöjer jag mig med att hålla med dom övriga..
Hälsningar/Gunte...
Svar från Khalad 2022-01-19 21:55
Tack Gunte, det är alldeles bra så!
Självklart kommer jag fortsätta att läsa dina bloggar och det är fint av dig att berätta om din vardag i både ord och bild.
Ha det gott/Stig
Vad bra att ni får lite ledig tid och nya intryck. Klart man skall ta emot hjälp, bara den är på rätt sätt. Och det låter ju som att ni hamnade rätt på direkten, det blir man glad att höra.

Jag gillar din blogg, få som kan göra så mycket av att "gräva där man står". Alltid fina och tänkvärda bilder och texter.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg