Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LIKES, CLICK, LÄST OCH SÅN´T

***

Jo, jag vet, helt plötsligt över 2000 "läst" på mindre än ett dygn. Konstigt? Inte alls, jag ska straxt förklara (för den som vill).  Först vill jag bara säga att jag bloggar för att jag vill dela med mig. Alltså visa en del av mina bilder och berätta vad jag tänker eller vad som händer mig offentligt. Just att få dela offentligt och ofta få feedback på ett eller annat sätt är  för mig grund-idén med bloggen. Jag antar att det är ungefär lika för tex författare. Jag gissar dom skriver för att få dela med sig av sina liv, sina fantasier, sina erfarenheter, tro eller vad det nu är, inte bara för att få så många läsare som möjligt . Ni vet det där syrliga bara som betyder att författaren/ fotografen  prostituerat sig  och bara publicerar sig i syftet att bli populär - trots brist på innehåll eller konstnärlig nivå. 

*

För vilken gång i ordningen jag berättar vet jag inte, men det är definitivt ingen hemlighet att jag ofta delar mina bloggar på FB. Mitt fotograferande kretsar, förutom kring familjen, huvudsakligen kring mina hembygder - Finspång, Korsheden/Söderbärke och Ludvika. För var och en av dessa platser finns en lokal FB-sida där jag  ofta delar bloggarna som är av intresse just där. Om ni tror att jag gör det bara för att få så många likes som möjligt tror jag det säger mer om er än om mig. Det finns få som är så intresserade av Finspång som dom som bor där, detsamma gäller Söderbärke, Ludvika eller i stort sett vilken annan ort som helst. På alla tre orterna har jag just genom bloggarna delade på FB-sidorna fått massor av feed-back, många nya bekantskaper och återupplivat ett flertal mycket gamla kontakter som jag nu har fortsatt kontakt med. Och såklart är det med bloggen på FS som utgångspunkt jag gör detta, istället för att sitta och skriva FB-inlägg på flera olika sidor. På FS kan jag disponera innehållet, bilder och text, på ett helt annat sätt än vad i varje fall jag kan göra direkt på FB. Bloggen på FS är mitt råmaterial och jag har svårt att tänka mig att FS inte skulle gilla att få in nya besökare. 

*

Resten vet ni ju, jag fick fakturan på bilförsäkringen som höjts med 50 % pga av Finspångspostnumret. Det tyckte jag var något politikerna i kommunledningen borde känna till, övriga Finspångsbor också. Och jag vet av erfarenhet vad som händer om jag är öppet kritisk mot något i Finspång på Finspångssidan i FB, den som heter Finspång i mitt hjärta. Dessutom med en så provokativ rubrik. Så visst har jag medvetet bidragit till de många besöken.

*

*

***

Inlagt 2021-09-05 19:19 | Läst 818 ggr. | Permalink
Vi är lika, du och jag. Jag skriver också för att jag gillar att skriva och om sånt som intresserar mig. Inte bara foto, alltså. Fast Finspång finns inte i mitt hjärta. Jag bodde där under veckorna under nio månader. Ingen minnesvärd period i mitt liv =(
Svar från Khalad 2021-09-05 20:25
Hej Thomas, tack för trevlig kommentar! Och visst är texten lika viktig som bilderna, varför är man annars på en blogg? I övrigt tror jag dom flesta som bloggar gör det för att dom vill dela. Och jag förstår dig, det där med att vara "borta" och jobba i veckorna är inte så roligt!
En bild som jag gillar förstås; arkitektur, få bildelement, räta linjer, spännande med den röda sektionen på den grå huskroppen. Nyproduktion?
(Och jag undrar var huset ligger?)
Hoppas du mår gott!
Svar från Khalad 2021-09-06 09:08
Tack Lena! Det var nyproduktion, bilden har några år på nacken och jag kände som du hör för linjerna och den röda färgen :-)
För mej,är att blogga är ett sätt att kommunicera med flera.
Ibland blir det enstaka bild, någon gång en text om något som jag funderat på eller som berör mej.
Men oftast ser jag bloggandet som mitt fönster ut. Där jag enkelt kan få visa mina foto och skriva lite om dessa och info om t.ex platsen jag besökt.
Ett slags mini reportage!
Precis som Björn, så länkar jag ofta hit från min FB sida. Kanske lättja från mej, men det funkar bra 😎
// Conny
Svar från Khalad 2021-09-06 09:14
Tack Conny, att få dela med sig av sina upplevelser/ tankar är nog ett behov hos de flesta. Det kan göras på många sätt.
Jag försöker också dela med mig i mina intressen, men vad hjälper det! ;) Om tex Beowulfeposet, Ugarit, och vad som hände runt år 1177 BC runt medelhavet, å så litet om Kiev såklart, men som sagt, vad hjälper det! ;)
//Bengan
Ps. Intressanta färger på huset, verkar vara ett nybygge?
Hej Bengt, läste det du skrev om Vendeltiden senast, visste inte att det var en ort som gett namnet. Googlade och hittade den vackra hjälmen därifrån. Bilden ovan har några år på nacken och var ett nybygge då. Majoren heter det, gillar färgkombinationen. Tack för kommentar!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg