Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VÄLTRÄNADE WERNER

***

Det här är Werner. Den ene av grabbarna Werner och Werner. Vi hejar på dom när vi går förbi. Då och då tar jag en bild. Jag har noterat att dom är i god fysisk kondition, inte riktigt som jag tänker när jag tänker gris. Dom studsar faktiskt fram när dom rör sig på grisgården. Och dom kan röra sig snabbare än man tror. När Werner kommer i god fart ska man nog inte stå i vägen. Inte för att jag vet, men jag gissar på uppåt 150 kg. Och muskler har han, det syns. Dom är på andra sidan eltrådarna men jag inser att jag skulle gå ur vägen om vi vore på samma sida. Men det är lätt att sticka in mobilen mellan eltrådarna. Werner var det.

*

*

***

Inlagt 2021-08-16 22:45 | Läst 1008 ggr. | Permalink
Det var en lite ovanlig form på en gris än vad man är van med. Säkert är den snäll men det är nog bäst att passa sig för säkerhets skull.
Sten
Svar från Khalad 2021-08-17 22:30
Den är ovanlig, han föder inte upp den för att ha som slaktgris. Och han nyper till halvbrorsan rejält ibland , det har jag sett :-) Tack Sten!
Håller med Sten, hade inte gissat på gris. Formen är lite väl slimmad! Kan det vara ett smart drag av Verner, för att få leva längre? Vi vet ju att en vältränad kropp lever längre! 😁
// Conny
Lena Holm 2021-08-17 21:12
Det som kan bli ett problem är om de rekryterar nya suggor från sina egna kullar. Då kan Werner inte vara med och betäcka längre. Men de hade ju en Werner till och de kanske inte är släkt.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-08-17 22:32
Hej Conny, jag har talat med ägaren och han har den inte som gödgris, han har den inte för slakt. Riktigt varför han har den (eg dom) vet jag inte. Tack!
Svar från Khalad 2021-08-17 22:41
Hej Lena, dom är halvbröder Werner och Werner. Jag pratade med ägaren för nån vecka sen och kommenterade att de var spänstiga.Hans kommentar var att han inte hade dom som tänkta slaktgrisar, dvs han gödde dom inte. Kan vara intressant att fråga dig, på Söderbärkesidan i FB där jag delade den här bloggen började det komma kommentarer att han inte fick tillräckligt (?) med mat. Fick en känsla att några kommentarer var av karaktär djurrättsaktivister, jag har tagit bort den delningen. Att den här grisen inte är lika "välgödd" som grisar oftast är, men svältföddd? Dom flesta grisar göds ju medvetet av oss människor för att bli så stora det bara går för att slaktas innan första året gått. Den här grisen får jag ett helt annat intryck av, den faktiskt just studsar fram på grisgården. Men undernärd?
En tjusig Werner och nog den mest muskulösa gris jag sett.
Inget daller där inte.
Svar från Khalad 2021-08-17 22:42
Precis, tack Margareta!
Oj! Det var en slimmad gris. Stridshingstar har man hört talas om. Kanske detta är något motsvarande på grissidan.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2021-08-17 22:44
Ja, säg det.Tror egentligen bara att ägaren gillar ha ett par hushållsgrisar men inte avsedda för gödning och slakt, tack Järgen
Det där var ju en slimmad galt. Det kan hända att de håller dem smala för att de ska klara av sitt jobb. En galt som är tung och har ont i benen betäcker inte så bra. Dessutom kan nog en för tung galt skada ungsuggor eller gyltor. Jag tror dej absolut att den här grisen kan röra sej snabbt och jag skulle inte vilja stå i vägen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-08-17 22:49
Tack Lena. Jag har faktiskt inte riktigt klart för mig tanken med grisarna. Ägaren har tidigare haft en sugga, hon såg ut precis som suggor och grisar brukar. Han (ägaren) föder inte upp grisar och säger att dom här inte ska gå till slakt och alltså inte göds medvetet. I övrigt har han huvudsakligen kor och får



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg