Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SOLITUDE

***

För det mesta sätter jag in "nya" bilder i bloggarna. Det handlar inte så mycket om att det skulle vara fel att sätta in samma bild flera gånger som att det känns naturligast att skriva om något som är aktuellt. Men inte alltid. Det följer min huvudinriktning, att inte ha fasta regler. Jag står för det jag gör eller inte gör ändå. Livet, humöret och perspektivet växlar hela tiden och jag har levt tillräckligt mycket efter sånt tidigare. Här fick det bli en bild som är nästan två år, dessutom har jag visat den tidigare tror jag.

*

Det är barnbarnet Agnes, på bilden 14 men nu 16. Här sitter hon och spelar Solitude i Korsheden. Jag har tidigare i kväll på FB sett henne med marginal klara kvaltiden för JEM, klassen U20, på 3 000 meter hinder, två år "för" ung (hennes klass i JEM har ställts in pga Corona) i ett testlopp på Slottskogsvallen i Göteborg. Det viktiga var inte att skryta med det men det var en bra anledning för mig att visa just den här bilden en gång till.  Den fick fö ett hedersomnämnande i Masters i fjol  i porträttklassen. Så nu fick jag det sagt också........ 

*

*

***

Inlagt 2021-05-15 22:29 | Läst 2050 ggr. | Permalink
Ja - det är en mycket bra bild! Jag tror att hon kommer att tycka att den är viktig när hon blir vuxen.
Svar från Khalad 2021-05-16 20:50
Tack Peter, det hoppas jag!
En fin avspänd bild. Väldigt lyckad.
/ Bengt H
Svar från Khalad 2021-05-16 20:50
Bugar och tackar!
Din bild förtjänar det beröm den får. Väldigt fin, tycker jag.
Svar från Khalad 2021-05-16 20:50
Tack för det Thomas!
Grattis till barnbarnets resultat blir kanske ett framtida namn om hon fortsätter utvecklas och tycker det är roligt och kan fokusera vid rätt tidpunkt.
Bilden är också väldigt fin på henne
Svar från Khalad 2021-05-16 20:53
Tack Nini, just nu är det väldigt roligt att springa, vad framtiden blir får vi se :-)
En finstämd bild, ett harmoniskt och lugnt porträtt. Gillar det mjuka ljuset, som smyger sej in i bilden. Gråskalan är så finstämd och go.
En bild att vara stolt över, utöver stoltheten över ditt duktiga barnbarn
// Conny
Svar från Khalad 2021-05-16 20:55
Hej Conny, tack för fin kommentar! Hon sitter ganska nära en fönstervägg, så det är naturligt dagsljus. Och visst gillar jag också den bilden :-)
Grattis! Det är mycket fint porträtt.
Svar från Khalad 2021-05-16 20:55
Tack för fin kommentar Halina, den glädjer mig!
Jag tycker verkligen om det mjuka ljuset och de fina skuggorna.
Svar från Khalad 2021-05-16 20:58
Det glädjer mig, tack Stefan! Hon sitter nära en nästan full fönstervägg, det ger nog det mjuka ljuset. Samtidigt är det inte fönster längst ner, alltså blir ljuset lite riktat snett uppifrån.
Så fint Björn. Ljus och skuggor. Fint utnyttjande av bildytan. Avslappnad pose. Fullträff.

Hälsningar
Torbjörn
Svar från Khalad 2021-05-16 21:05
Tack för det Torbjörn, roligt att du gillar bilden! Hon sitter framför fönsterväggen i stora rummet, et gav bra ljus.
Vacker ljus i den här! Den gör sig väldigt fint i svar-vitt.
Trevligt att läsa om hennes idrottsprestation. Det värmer en som hållit på med friidrott sedan sent 70-tal, först som aktiv och nu i över 20 år som tränare.

Tommy S.
Svar från Khalad 2021-05-16 21:10
Tack Tommy, hon sitter nära en fönstervägg. Hittills har hon mest sprungit 800 och 1500, 3 000 hinder är ganska nytt för henne. Hon tycker det är roligt att springa, tränar gärna och ofta :-) Roligt att höra att du har friidrottsbakgrund!
Bra bilder (från början, som här) av människor blir bara bättre med åren!
- hawk
Svar från Khalad 2021-05-16 21:10
Så är det nog tack Håkan!
Det här är en mycket fin bild och jag minns inte att jag sett den tidigare. Jag vill helst också visa nytagna bilder och det hänger nog ihop med att man vill berätta något som man precis sett eller upplevt. Men ibland blir det arkivmaterial och det är ju inte fel på något sätt. Man omvärderar ju dessutom ibland bilder när man tar fram dem igen efter något år. Kan inte låta blir att reflektera över klädmodet på denna bild. Vad tror du din mamma hade tyckt? :-)
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-05-17 19:56
Hej Lena, tack för fin kommentar! Och nja, det hade nog inte mamma gillat även om jag tycker hon var ganska vidsynt, det här tror jag hon skulle tyckt varit ovårdat :-)
Det är en fantastiskt bra bild i fint ljus och den mörka bakgrunden framhäver flickan snyggt. Koncentrationen på spelet syns också tydligt. Du får också gratulera henne till idrottsframgågnarna!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2021-05-17 22:01
Tack för det Bjarne, och det ska jag!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg