Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

INTERFERENS

***

Så snöar det för fullt igen idag. Det gjorde det inte i förrgår då var jag ute på Ekön för första gången i år. Jag var där i kvällningen, och precis när solen gått under horisonten och sjön låg blank stack båten iväg. Några mjuka svängar och sen är det lätt för en fysiker att i stället för att beundra naturen fascineras av våginterferensen där ute på sjön. 

*

Interferens, växelverkan, överlagring eller vad vi nu väljer att  kalla det på svenska. Det gör ju vi människor också, växelverkar med varandra. Ibland förstärker vi varandra, ibland tvärtom. I går kväll där i Järna var det bara positiv interferens. Men vi ska nog inte vara så rädda för att det inte alltid är så, det viktiga är att vi fortsätter växelverka. Ideer och tankemönster som utvecklas i långvarig ensamhet brukar sällan funka i verkligheten, ibland leder dom käpprätt åt helsike. Det som stöts och blöts och möter motstånd utvecklas, förädlas och klarar verkligheten bättre.

*

Just nu har Afghanistan varit i mitt huvud några dagar. Efter 20 års närvaro är USA tydligen på allvar på väg ut. Ena halvan av mig tycker det är bra, i grund är militär närvaro i andra länder tecken på att något är fel. Den andra halvan av mig bekymrar sig om vad som kommer hända kvinnorna. Afghanistan har 38 miljoner invånare säger Wikipedia. Det betyder ungefär 20 miljoner kvinnor, det brukar vara fler kvinnor än män. Och nu kommer risken för att talibanerna tar över igen vara uppenbar. Tar dom inte över landet kommer dom ändå med stor sannolikhet få ökad betydelse för hur landet styrs. Sen talibanerna tvingades släppa makten har kvinnorna, i varje fall i storstadsområdena om än inte i byarna ute på landsbygden, fått både arbeta och flickorna gå i skolan. Hur blir det nu? Extremiströrelserna skulle behöva interferera mer och på andra sätt än genom krig och terror. Dialog kanske?

*

*

***

Inlagt 2021-04-22 11:31 | Läst 1269 ggr. | Permalink
En fascinerande och bra bild. Politiken lämnar jag utan kommentarer numera.
Svar från Khalad 2021-04-22 16:25
Tack Stefan. Min avsikt var inte att dra i igång politikdiskussuon. mer uttrycka oro för kvinnornas situation :-)
Hej Björn - meget kreativt og godt udført - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2021-04-23 00:06
Tack Erik. Glädjer mig du gillar bilden!
Snyggt Björn.Sagolikt..
Bengt H.
.
Svar från Khalad 2021-04-23 00:06
Tack Bengt, precis, sagolikt.......
Mycket spännande o bra bild, terrorismen är ett problem som jag tror bara blir värre o värre, världen över. Ha det fint, LO
Svar från Khalad 2021-04-23 00:09
Terrorismen är vidrig men jag är också rädd för att klimatkrisen så småningom kommer vara orsak till krig i större skala, tak LO
Spännande bild som för tankarna mot en varm öken...
Svar från Khalad 2021-04-23 00:10
Tack Lena, fin liknelse :-)
En ovanligt bra "solnedgångsbild"; tänk vad mönster betyder mycket.
- hawk



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg