Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KORSHEDEN PÅ 19 MINUTER

***

Korsheden har ju fler ansikten än dom jag brukar visa upp. Här är ett. Tisdag eftermiddag den 5 januari 2021 vid pass 15.30. En snabb promenad på egen hand bort till badplatsen och tillbaka för att få en nypa luft. Oftast visar jag ju glittervatten och gröna ängar, fjärilar och barnbarn. Det är ju sånt jag vill prägla min egen input med, jag mår bra av sånt. Det betyder inte att jag inte ser annat, eller att jag inte tycker om andra sidor, jag gillar dom också. Dessutom kanske dom andra sidorna bidrar till en mer realistisk syn på vad landet egentligen är, landet i motsats till stan. Det mesta numera, på Fotosidan och annorstädes, har ju storstan som bias. Ju äldre jag blir, desto mer uppmärksam på just det blir jag. Och dom som talar mest om miljö och eko bor nästan alla i stan, lite konstigt är det. Nu är jag inte ute efter nått, och det är absolut inget påhopp på storstadsbor, men precis som bilderna är mer realistisk dokumentation av dagens Korsheden än sommarbilderna är det väl bra att vara mer rak i det skrivna också? Ha det gott och njut av läsfriden och lugnet!  

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-01-06 00:17 | Läst 1707 ggr. | Permalink
Jag lever i tron att det bästa för miljön är om alla bor i stan, med tanke på resursoptimering med mera.
Men jag ska inte ge mig in i någon miljödebatt, det finns tillräckligt många deltagare där. Det jag egentligen ville fråga är om du med avsikt låtit bilderna vara så mörka? Ett försök att avskräcka folk från att flytta dit? :)

Ha det gott! /Thomas
Svar från Khalad 2021-01-06 11:08
Tack för trevligt inlägg Kai! Jag gjorde den där korta promenaden i går eftermiddag vid halv fyra och har låtit bilderna vara som det var, jag har alltså inte ljusat upp bilderna. Eftersom jag regelbundet visar bilder från Korsheden och massor av gånger har visat det jag skriver om i texten, glittervatten och ängar, fjärilar och barnbarn, tror jag inte någon uppfattar att jag försöker göra ner Korsheden.

Fö tror jag du tänker på att bilen blir mer använd på landet än i stan. Ur nästan alla andra aspekter tror jag storstadsbor ger väsentligt högre miljö-och klimatavtryck än landsortsbor - affärsliv, restauranger, pubar, kultur- och sportarenor mm mm som vi på landet inte har nästan något av. .För övrigt tror jag också medelinkomsten i storstäderna är avsevärt högre än på landet och därför att pryl- och klädkontona, liksom resekonton till "spännande" länder mm i snitt är mkt högre än här. Storstan har helt enkelt väldigt mycket mer av det som är typiskt för västvärldens konsumtionsmönster. Det är nog fö också en del av den storstadsbias jag skriver om att tro att storstan är resursoptimerad. Jag är övertygad att ett bättre begrepp hade är att den är resursmaximerad för att kunna tillhandahålla rubbet vad gäller prylar, kläder, upplevelser, sport, kultur, nöjen, boendestandard mm, you name it. Ha det gott du med!
Gun-Inger Arvidsson 2021-01-06 22:30
Intressanta tankar du har. Det har jag inte tänkt på. Är kanske så.
///Gun-Inger
Vi behöver se såna här melankoliska dystra bilder emellanåt, det gör oss bara gott. Så tack!
Svar från Khalad 2021-01-06 13:40
Melankoliska och dystra, kanske det, jag tog en serie bilder på dom där nitton minuterna, utan att välja eller fundera så mycket över motiven. Tanken var bara att visa precis som det såg ut just där och då. Bilderna är ngt skärpta, faktiskt en aning lyfta i övrigt obehandlade. Och såklart är det bra att se verkligheten som den är, instämmer Ragnar, och tack för trevlig kommentar!
Mina tankar går till glesbygd och ödslighet...
😁
Svar från Khalad 2021-01-06 23:07
Tack Hans-Åke, det är glesbygd. men ändå inte ödslighet, dom flesta husen är bebyggda :-)
präntare 2021-01-07 10:48
Tack Björn, ödslighet i en bild kan ju finnas trots det lyser i stugfönster, tycker jag nog...
😁
Jag känner igen mej trots att det börjar mörkna. I synnerhet sista bilden, det ser mysigt ut med lite snö runt er stuga, med ljusen från fönstren. Kanske blir känslan mer positiv för att det är en vy man känner igen och förknippar med trevliga möten. Jag reagerar inte alls som Thomas och det är inte ödsligt för mej så länge det lyser i fönstren och på husen. Så här ser det ju ut på landet 15:30 i januari. Ödsligt är när man passerar genom små byar där det är mörkt i alla hus.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-01-06 23:09
Tack Lena, håller med dig däroch det ljusa lyser ändå upp något :-)
Mer dokumentärt kan det inte bli så jag borde var mycket nöjd med dina bilder.
Det blir fort mörkt ännu men om du går vid samma tid efter en månad vore
spännande se hur ljuset har vänt åter.
///Gun-Inger är alltså nöjd lät kanske inte så.
Svar från Khalad 2021-01-06 23:11
Tack Gun-Inger, tycker det lät som lite beröm, jag tolkar det så, tack! :-)
Precis som det ser ut i verkligheten hitom den fantastiska ekbacken och dom härliga badsjöarna. Sånt är också sevärt..Och halvmörkret finns ju där, och den gråslaskiga snön efter vägkanten..En vanlig dag helt enkelt..
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2021-01-07 09:51
Tack Gunte, precis så tänkte jag, alltså ren dokumentation utan ”min påverkan” , varken vid fotoögonblicket eller vid bildredigeringen.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg