Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGE - VI GÅR OCH VI GÅR......

***

.....och jag fotar och fotar, båda "sakerna" så gott vi förmår. Men aningen motigt känns det ju i mörkret och gråvädret. Det händer allt oftare att jag inte tar med nå´n kamera på promenaden, jag intalar mig att det är ingen idé så grått och mörkt som det är. Ändå vet jag ju mycket väl att det är mig och humöret det hänger på, vädret är ingen ursäkt, varken för det ena eller det andra. Igår fick 99:an hänga med. 99:an med 135:an på är en nätt liten klump att släpa runt på, bara några gram under 2 kg. Detta till trots är det allt oftare just den som följer med. Den är åtta år kameran, minns jag rätt just idag Lucia, köpt på Scandinavian i butiken  i Västra Frölunda som väl för övrigt inte längre finns. Optiken är säkert några år äldre, den är köpt begagnad så jag vet inte exakt.

*

Vid den lilla parkeringen/rastplatsen  alldeles bakom S:ta Maria finns buskar av kärleksört planterade

*

Fortfarande blomställningarna på kärleksörten

*

*

Som jag ideligen stannar och fotar kommer I alltid före mig

*

Ni har sett många såna här bilder men I:s röda jacka är en trevlig färgpunkt i grådiset

*

Ekarna i hästhagen har ni också sett några gånger men ljus och skiftningar ändrar sig kontinuerligt medan mossan ständigt är grön

*

Ekbladen kan sitta kvar länge och tar lång tid att multna också på marken, vi har haft en ek på tomten så jag vet

*

Vassen i sänkan lyser nästan alltid ljus mot bakgrunden

*

***

Inlagt 2020-12-13 15:36 | Läst 995 ggr. | Permalink
Trots gråväder och nästan lägst stående sol så blev bilderna bra här! Dom säger allt om årets december.. Hoppar själv över kameran många gånger när jag går ut nu, solen är ändå på väg ner innan jag är ute.. Tvekar jag så tar jag alltid med nån lätt kamerakombination då gör det inget om jag har burit på den i onödan..
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-12-13 20:36
Hej Jan, tack för trevlig kommentar! När det är som allra mörkast och gråast nu är det inte alltid kameran lockar, det kan vi nog vara överens om. För övrigt väger Zeiss-objektivet ensamt dryga kilot, 1,8 på en 135:a blir mkt glas :-) Motsatsen är min gamla nattkamera, A7S, den väger 775 g med batteri och 55/1,8, alltså en fullformats systemkamera med ljusstark optik, det är mer än ok. Fast den har nu 6 år på nacken och 12 Mpix. Det räcker så länge jag inte beskär, förlåt croppar.
Hej Björn. Det är en härlig serie - särskilt foto nummer 3 - super.
Jag såg en artikel i vår lokala tidning som jag hade sparat. Nu när jag läser din text här och särskilt detta klipp:

"Det händer allt oftare att jag inte tar med nå´n kamera på promenaden".

Jag får en idé för ett litet inlägg i morgon.
Med många vänliga hälsningar från Erik ..
Svar från Khalad 2020-12-13 20:37
Tack Erik, ser fram mot din blogg i morgon!
Fint Björn Fina bilder trots dis o grått bilder blir bra i gråväder Hälsningar Gert
Svar från Khalad 2020-12-13 20:38
Tack Gert, håller med om att gråväder ofta är bra fotoväder, inte minst för färgfoto. Just nu är det dock i mörkaste och gråaste laget......
Jag gick 9 km idag och tyckte det mesta var grått och trist, men när man stannar upp och tittar så finns där alltid detaljer som har någon slags skönhet eller harmoni. Du hittar alltid några guldkorn på dina promenader som t ex blomställningarna på kärleksörten. Väldigt läckra färger för att vara i den gråaste månaden så långt någon kan minnas.
Hälsningar Lena
Du hittade ju en mycket vacker kärleksört som gjorde sig fint på bilderna! Annars mycket färglöst men snart vänder ljuset!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg