Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FEST I DAGARNA TRE

***

Det låter storslaget men har varit synnerligen familjärt och enkelt. Dessutom var det flera veckor mellan första dagen och sista. Pga av Corona har vi spridit ut träffarna maximalt och också helt avstått från att träffa barnbarnen. Födelsedagen (80) 2 november var en måndag och det var I och jag och äldsta dottern (som bor hemma). Då blev inga bilder tagna alls. Helgen för två veckor sen kom Stefan hem från Göteborg och lagade bla en delikat fisksoppa, då var vi fyra personer. Igår var Annika från Stockholm här och festade med oss, då var vi tre eftersom Katarina var bortrest. En supergod paj med lax och avocado blev förrätt, till huvudrätt lammköttbullar och klyftpotatis, allt som Annika gjort hemma och tagit med.Och en fransk chokladkaka, inte att förglömma. Här kommer några bilder, dom tre första från förrförra helgen, dom fyra sista från i går.  Som vanligt är mina hemmabilder oredigerade och tagna i stunden, en mer fotovan person hade nog plockat undan ett och annat..... 

*

Stefan och Katarina i köket

*

Kattis, jag och Stefan. Mobilbild nerplockad från nätet, 870x960 pixlar

*

I satte sig vid matbordet medan vi andra grejade en stund för att få dukning och mat färdig

*

Från gårdagen. Ett glas vitt före maten

*

Samma motiv men med Annika uppkrupen i en fåtöljerna

*

En present som Annika gjort: En fotobok med bilder mest på mig men också med I och barnbarnen. Väldigt uppskattad, vi har få bilder där jag är med på bilderna. Omslagsbilden är tagen på äldsta dotterns 40-årskalas i Stockholm för 12 år sen

*

Dags för förrätten i går

*

Vi hoppas att nån gång senare i vår Coronaläget är sådant att vi kan träffas allesammans med barnbarn och respektive, men säkert är det ju inte.

***

Inlagt 2020-11-21 13:51 | Läst 1148 ggr. | Permalink
Nästan som scener ur en Ingmar Bergman film ... :-)
- hawk
Svar från Khalad 2020-11-21 22:36
Tack för det Håkan!
OJ vad trevligt och mysigt ni har det. Fotoboken förstår jag är mycket uppskattad.
Sten
Svar från Khalad 2020-11-21 22:37
Det har vi haft, tack Sten!
Grattis, ser mysigt ut och säker trevligt även om det var i mindre grupper. Föredrar små grupper annars också, man får mer tid till de man bjudit, större fester på 20-30st så får man nästan inte pratat med någon, allt tid går till logistiken
Svar från Khalad 2020-11-21 22:38
Tack Peter! Visst saknade vi barnbarnen att gosa med men istället blir det ju mer tid att faktiskt samtala med våra vuxna barn :-)
På det här sättet blir det ju bara mer firande:-) Klart att det hade varit kul att samla hela familjen och med barnnbarn men nu ser det ju ut att ha blivit ett mysigt firande ändå och gott verkar det som. Det ser mycket stämningsfullt ut och är det en hem som det bor folk i ska det även synas. I designerhemmen där t o m småprylarna är arrangerade ser det bara konstlat ut. Grattis igen och kul med boken!
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-11-21 22:39
Precis vad vi tycker, tack lena!
Sådana bilder ska vara som dom är. mysigt och verklighetsnära.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-11-21 22:39
Tack för det Gunta!
Hej Björn och din familj.
Det är underbar läsning och vi här i Roskilde älskar jeres sätt att vara familj på.
Bilderna har just den styrkan att de visar hur det går til under denna mycket extraordinära tid - det blir dokumentärt. Det är också den samma styrka och intresse hos många av dina "gamla" svartvita foton som du har visat oss - tiden, kläderna, inredningen etc.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Vi har tidigare gratulerat med de 80.
Svar från Khalad 2020-11-22 23:11
Tack för det Erik! Roligt att du gillar bilderna, hälsa också till Anne Grethe och tacka! Och jag vet väl att jag fått grattis från dig, ett par stycken till och med :-)
Vilken fin bild på dej och I på bokens framsida!
Och bra med fler festtillfällen tycker jag, kanske särskilt i dessa tider.
Svar från Khalad 2020-11-22 23:12
Bugar och tackar, den är tolv år nu :-) Och visst är det bra att det blir fler festdagar när vi delar upp det!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg