Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RIKTIG FOTOGRAFI - JUNIBACKEN

***

För mig är bloggen för det mesta en slags dagbok med bilder. I en dagbok brukar man kunna berätta om det som händer, smått och stort. Har man lust kan en dagbok också användas för reflektioner och funderingar, det gör tex jag. Huvudsyftet är ofta att få lufta sånt hjärnan är full av, det brukar hjälpa att berätta lite. Ni vet det där gamla, delad glädje är dubbel glädje, delad sorg är halv sorg. Det är också bra övning, det blir många bilder som jag naturligtvis försöker få så bra som möjligt. Samtidigt är bilderna nästan aldrig tagna eller inlagda här för att bli vad ska jag kalla det, konstnärliga? Eller mera riktig fotografi som flera här ofta talar om. Till skillnad då från såna här dagboksbilder. Fast nå´n gång händer det ju att jag lägger in såna bilder också. Här är en.

*

För övrigt kan man ju fundera lite om det är nå´n mening att lägga in dagboksbilderna, dom handlar ju bara om det jag sett eller tänkt, det kan väl inte intressera någon annan? Då  brukar jag tänka ungefär så här: Var och en av oss är visserligen unika individer, ändå har vi alla väldans mycket gemensamt. Ni vet det där med glädje och sorg tex, behovet att bli bekräftad, behovet att få tala med nån, få dela sina upplevelser och tankar. Känslan av ensamhet ibland, funderingar inför döden. Inte är väl jag ensam om allt det? Alltså tror jag många kan känna igen sig i det som egentligen bara rör mig. För egentligen rör det inte bara mig, det rör alla på ett eller annat sätt.

*

*

***

Inlagt 2020-08-25 21:56 | Läst 1618 ggr. | Permalink
Jo, så är det, kan bara hålla med.
När sommaren och ljuset samverkar kan man få se något så vackert som det du visar i din bild här.
Svar från Khalad 2020-08-26 12:16
Tack Stefan, här stod ett helt fång prästkragar belysta av eftermiddagssolen framför den mörka gamla väggen. Tanken med den lite mörka svartvita varianten är att inte direkt visa hur det såg ut utan i stället ge lite mer av min känsla.
Precis vädra lite tankar, uttryck i text och bild av det man vill dela med sig av. Lite roligt att själv gå tbx och reflektera över ...
Svar från Khalad 2020-08-26 12:17
Tack Nini, alltid trevligt att få dina kommentarer :-)
Hej Björn.
Fin bild som stämmer till eftertanke. Jag funderar lite över begreppet riktig fotografi... Är det bilder som gjorts med rätta grejer, eller är det en viss sorts bilder, eller sånna som gjorts av rätt personer, eller med rätt process eller är i rätt sammanhang??? En fin tanke som jag får fundera över.
Ha de gott.
Jerry
Svar från Khalad 2020-08-26 12:33
Hej Jerry, visst är det sånt man kan fundera över :-). Jag har aldrig sett någon som kan formulera varken vad riktig fotografi eller bra bilder egentligen är. Båda begreppen är subjektiva. Samtidigt menar jag inte att det inte finns skillnader. Så klart är det stor skillnad på tex mina "dagboksbilder" från mina två hemtrakter, södra Dalarna och Östergöttland och en och annan solnedgång och fotografer som lagt tiotals år på porträtt eller på årslånga resor för att komma människorna i USA:s kolgruveområden in på livet eller andra seriösa satsningar. Kanske vore begreppet seriös fotografi att föredra eftersom det inte är så värdeladdat som riktig fotografi. Att ta familjebilder på barnen när dom är små eller från semesterresor är i mina ögon lika riktig fotografi som något annat, det är bara syftet som är annorlunda. Tack för intressant kommentar, hälsningar/ Björn
Hej Björn - Jag håller helt med dig i dina överväganden. Jag kunde inte ha skrivit det bättre eftersom jag inte ville ha ett tillräckligt svenskt ordförråd. Eller det skulle ta mig väldigt lång tid att skriva. Så tack för att du skrev det för mig :-) :-)
Jag gillar ditt foto här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det finns mycket symbolik i din bild. Ljus mot mörker, alla mot en ,en mot två...Rasande fin vilket som.
Riktigt fotografi..hm..är väl det mesta även om allt inte kan gillas av alla...
Blogg som dagboksanteckning fungerar ju bra som egen plats att lufta tankar och känslor men också för att sprida en liten del kunskap om livet i olika delar av landet eller världen.
Även om vi alla är unika individen så finns det mycket som "passar in" lite här och där, levnadsöden, upplevelser, erfarenhet mm
Mvh/Gunte..



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg