Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EARLY MORNING BIRD - FINSPÅNG 03:30

***

Länge har jag ju förstått att det är på morgonen man  som fotograf ska vara ute. Det är bara det att det inte stämmer med min rytm, inte alls. Kvällen är min tid, inte morgonen.  Så jag är aldrig därute när det är som allra vackrast, på morgonen. Trots att den har guld i mun och allt det där. Men det händer ju att jag vaknar till mitt i natten och tassar ut i köket för att ta ett glas vatten. Det gjorde jag i morse, och tittade ut genom köksfönstret. Och där fanns hon ju,  Aurora, morgonrodnadens gudinna. Och dimman över sjön därnere, Bönnern, låg kvar. Jag hämtade kameran, tassade ut till bilen där vidvinkeln låg och bytte till den.

*

Det är ju lätt att konstatera vad jag går vanligen går miste om. Till och med ett vanligt villakvarter blir poetiskt med evighetslängtan och rymdljus....

*

Hemmagatan 03:30 i morse

*

***

Inlagt 2020-06-23 14:05 | Läst 2718 ggr. | Permalink
Ojojoj..ja se där vad ett glas vatten kan ställa till ;)
En fantastisk morgonrodnad som du annars gått miste om.
Jag är väl varken morgon eller kvällsmänniska men man brukar
sällan ångra sig när man väl kommit iväg. Får ta en middagslur istället.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-06-23 22:07
Tur att man blir törstig och vaknar ibland :-) Jag är också stel och orörlig när jag vaknar efter en hel natt, här hade jag bara sovit två tre timmar och inte hunnit stelna till.. Alla men till trots känns det som både Luther och fotointresset talar för att komma upp tidigt nån gång ibland....Tack Gunte!
Morgonljus kan vara helt magiskt, och hur tungt det än kan vara blir man oftast rikligt belönad när man orkat upp. Men jag kollar väderutsikterna väldigt noga numera, innan jag planerar tidig uppstigning.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-06-23 22:09
Låter klokt, det där med att kolla väderleksutsikterna innan jag sätter väckarklockan på 03! Tack Lena!
Så vackert, fin bild, tur att någon offrade sig. Fast jag ger mig helst ut på morgonen, det kanske är för att man inte är helt vaken och att man inte har de argumenten just då varför man bör stanna hemma. Det är då lättare på kvällen att lista 5 skäl varför det är bäst att bli i soffan :). Nu är 3.30 lite tidigt även för mig, det brukar vara mer behagligt på vår och höst att fånga morgonljuset.
Svar från Khalad 2020-06-23 22:10
Tack Pete, jag får fundera på om det kan bli nå´n mer morgon, planerat kanske till och med.....
Väldigt snyggt! Ja, vi missar nog mycket vi som sover på morgnarna.. Men går jag upp tidigt så blir resten av dagen lidande.. blir 'seg' resten av dagen.. Som tur är så har jag mina ofta vackra solnedgångar.. men sällan (aldrig) med någon dimma då..
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-06-23 22:15
Hej Jan, känner igen mig, plus att pmr gör många mornar stela och orörliga. Tack för trevlig kommentar!
PS En portabel Inventor, varunummer 42289 på Elgiganten, ligger nu ute i bilen. Och 150 mm slang ska vara med sa dom......
ehrsa 2020-06-24 20:04
Vad bra! tycker den ser högst kompetent ut! Om man nu kan se det via hemsidan..? Ja. där ser man också flera tillbehör/anslutningar och även en slang! Det vore konstigt om det inte fanns en sådan med.. Sen får man experimentera lite var och hur man ställer maskinen.. kanske man vill ha ett rum lite extra svalt. då får man stänga dörrarna till andra rum.. Det bästa är om man kan leda ut överskottsvärmen via en dörr eller fönster, men man kan ju också bara leda ut värmen till ett annat rum via en lite stängd dörr, och sedan låta fönster stå lite öppna i det rummet där värmen då hamnar! Hela huset kanske är för stort för att kyla ner, man får kanske begränsa sig till ett eller ett par rum.. vill jag ha extra kyligt i mitt enda 'stora rum' så stänger jag dörren till köket och även till badrummet, och stänger till balkongdörren mot utloppsslangen, då blir det inte bara kyligt i rummet, det blir kallt! Lycka till med testandet av maskinen! Man får väl sända en tacksamhetens tanke till kylskåpets uppfinnare: Baltzar von Platen och Carl Munter! Googlade fram Tekniska museets info om detta: https://www.tekniskamuseet.se/lar-dig-mer/svenska-uppfinnare-och-innovatorer/baltzar-von-platen-kylskapet/
Hälsn!
Oerhört vackert morgonljus! Det är ju som vackrast på morgonen, men det är heller inte min tid :) Fast i bland, när jag inte går och lägger mig som jag borde, då möts vi, morgonljuset och jag !

Eva
Svar från Khalad 2020-06-23 22:18
Hej Eva, tack för trevlig kommentar! Tyvärr blir det allt färre fester som håller på tills fram mot småtimmarna i min ålder (80)......:-)
Känner igen detta. Också jag är en kvälls- och nattmänniska. Och då är det svårt att kombinera det med tidiga morgnar ...
Men ja, man borde inte sova alls under sommaren. Det finaste ljuset är efter solnedgång och innan soluppgång.
- hawk
Svar från Khalad 2020-06-23 22:20
Hej Håkan, alldeles sant, man borde inte sova alls maj - juni - juli. Kunde lämpligtvis tas igen snöfria slaskmånader som november och december....
Vilken stämningsfull bild Björn! //Per
Svar från Khalad 2020-06-24 09:09
Tack för det Per!
Morgonljuset är helt fantastiskt. För att inte tala om den speciella stillheten som råder ute innan soluppgången. Jag måste nog säga att jag är mer dragen åt att gå upp tidigt. Fast att vara uppe sent och se natthimlen komma krypande går inte heller av för hackor. Det händer därför att jag både upplever soluppgång som solnedgång under samma dygn på våren och försommaren. Sova kan man göra när det regnar.

Hälsningar



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg