Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ETT SLAGS GATUFOTO - ISRAEL 1980

***

Mest håller jag ögonen öppna för  person- och familjebilder när jag bläddrar tillbaka i negativalbumen, men det finns ju annat. Här dök jag på bilder från en tjänstresa till Israel, bilder jag nästan glömt eftersom jag nog tyckte dom var väldans dåliga då och aldrig gjorde några kopior. Den här gången testade jag vad jag kunde göra och nu tycker nog det finns en smula bildvärde att ta rätt på, trots dålig skärpa och lågt ljus.

*

Var i Israel vi var kommer jag inte ihåg, men i en mindre stad, varken Tel Aviv eller Jerusalem. Det har heller ingen betydelse för att tolka bilderna. Och riktigt gatufoto är det ju inte, men alla bilderna är tagna i direkt anslutning till gatan utanför. 

Vad vi gjorde i Israel? Vi kollade intresset för en ny solfångarteknik (solfångare, inte solceller) där absorbatorn försetts med en våglängdssensitiv ytbehandling......

*

Gatukök för pitabrödsbakning

*

*

*

Vår kontakt i Israel, vi var inte så bra på hebreiska, på ett fik

*

Matställe

*

Smala gränder och gator de flesta

*

***

Inlagt 2020-05-19 15:48 | Läst 3425 ggr. | Permalink
Intressant läsning, det gäller att man har sparat sina gamla negativ.
Ingen kunde ana för några årtionden sedan att man nu kan göra underverk med gamla "dåliga" negativ. Sådant som inte gick att fixa till i mörkrummet som är en baggis i ett kompetent redigeringsprogram.

Det är gött att bläddra i sparade negativ och hitta en och annan goding.

MVH Janne
Svar från Khalad 2020-05-20 15:06
Tack Janne, ibland är det roligt att bläddra bland dom gamla negativen. Och definitivt sant att det är otroligt mkt lättare att rädda en del som förr krävde både mycket kunskap och tid.
Mycket närmare verkligheten som här kommer man inte..spännande bilder på brödbaket..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-05-20 15:15
Tack Gunte! Bilder som jag börjar tycka om efter att tittar lite närmare på dom ett tag nu. Där finns en och annan detalj, tex i första bilden där händerna .som överlåter sedeln blir viktiga, liksom fliken tidningspapper som brödet läggs i.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg