Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VIBBERBO

***

Säkert minns ni den där heta sommaren för två år sen, 2018. Jag vet precis när den började, på kvällen den 11 maj. I alla fall i Korsheden med omnejd. Jag var ensam däruppe, och på seneftermiddagen den dagen kom ett riktigt skyfall. Inte bara i tio minuter, jag skulle säga det fullständigt vräkte ner i en timme. När det slutade ångade marken och dimman kom krypande i alla sänkor. Jag tog kameran och bilen och körde en liten runda, Korsheden - Larsbo - Vibberbo - Korsheden. Hela trakten var magisk. Bilderna är tagna ungefär halv nio på kvällen. Efter den dagen var det strålande väder och allt varmare under säg tre månader. Så är det inte i år, det är 14 maj och vi hade tre minusgrader i natt, i Finspång.....

*

Åt väster fanns fortfarande det rosa kvar

*

Fortfarande väster men framme i Vibberbo

*

Tolvsen mot norr, där fanns inget rosa kvar, bara det dimgrå

*

***

Inlagt 2020-05-14 22:48 | Läst 3397 ggr. | Permalink
Jättefina bilder och fint minne.

Själv kom jag ihåg att jag tog en bild efter 100 dagar sol och skrev "något är fel".

/mats
Ja det var en härlig tid, inte frost, regn eller blåst och inte Corona. Kommer ihåg att jag var ute och fotograferade insekter tidigt på morgonen och det var en 20 grader ute i maj. Just nu är det regn och blåst här. Fina bilder, det är så vackert när man får den röda himlen pga vattenpartiklar
Fantastiskt fina naturvyer..lugnet, tystnaden och dofterna är mumma för själen..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Ja, den våren glömmer man inte.. extremt varm tidigt på våren här, sen kom den extremt varma sommaren dessutom.. Men nästa vecka så kommer sommaren! Då kommer Tornseglarna, den 'sista' fågelarten som anländer hit.. och som alltid brukar ta med sig sommaren! Troligen kommer dom på tisdag, och shorts anbelangas i slutet på veckan.. även om nätterna ser kalla ut även då! 'Järnnätter' kan väl komma redan in i juni, så var det förra våren som då förstörde en hel del fruktskördar, så som det väl har gjort även denna kalla vår.. hittills! Vackert ljus i bilderna här!
Hälsn!
Fina bilder med ett fint ljus och stämning. Den första med dimstråket över fälten får mig att tänka på August Malmströms målning - "Älvalek".

Hälsningar Jörgen
Jag kanske inte minns den dagen men sommaren 2018 kommer jag sent att glömma för jag låg på sjukhus i ett par veckor, men vilka fina bilder du visar man kan se hur vattenångan ligger som en våt filt över dina bilder. Snyggt fångat.
Ha det gott/Stig
Magiska bilder alla tre. Jag minns hur det var dock inte skyfallet med regn. Det föll nog inte över oss för hela den sommaren kändes som en enda lång torka. Jag uppskattar varje dag det regnar just nu för det bådar bara gott inför sommaren, men det kunde få vara lite varmare...I alla fall inte minusgrader.
Hälsningar Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg