Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SE UPP FÖR VARULVAR I KVÄLL!

***

Månen hör till dom objekt jag, liksom många andra, fotar med jämna mellanrum. Precis som blåsippor, solnedgångar och ros i en vas. Det brukar bli "bäst" när den är halv, vad nu menas med bäst. I alla fall är den störst när den är full. Och varför fotar vi samma saker så ofta? Inte vet jag, kanske letar vi efter trygghet, trygghet i det bekanta. Det gäller faktiskt inte bara oss mån- och blåsippsfotografer, det gäller dom som fotar sin kamera (sina kameror) eller sig själva med jämna mellanrum, eller fåglar. Enklaste svaret är nog att vi fotar det vi gillar, är intresserade av eller mår bra av. Och det är klokt, alltså att vi gör sånt vi gillar, det vi mår bra av, då blir vi nog lite snällare inte bara mot oss själva utan mot andra också. Månbilden är från i går, officiellt är den full idag, så se upp för varulvar i kväll. Den stod fortfarande ganska lågt när jag tog bilden och det fanns ett uns av dis i luften så förhållandena var inte perfekta, tyckte ändå det blev bra (!), handhållet 400 mm 1/640 s bl 6,3 och ISO 800.

*

Dagens fullmåne är också den första efter vårdagjämningen som i år inföll 20 mars. Och söndagen efter första fullmåne efter vårdagjämningen är det påsksöndagen, verkar stämma i år. Det gör det inte alla år eftersom det egentligen är första söndagen efter första ecklesiastiska fullmånen efter vårdagjämningen. Och den ecklesiastiska fullmånen bestäms ur tabeller som har sin grund  bla i olika kalendrar, den julianska och den gregorianska...Men strunt i detaljerna, på söndag är det Påskdagen. Och förutom fullmåne är  det dymmelonsdag idag. Den dagen ersatte man kläpparna i kyrkklockorna med  trästavar, dymlar, för att få en mer dämpad klang och med det inleddes stilla veckan. Som ni förstår har jag googlat. Jag vet ungefär hur det är, men måste alltid kolla in detaljerna, dom glömmer jag från år till år. Vissa detaljer glömmer jag redan till nästa dag för övrigt. Här kommer i alla fall månen.

*

*

***

Inlagt 2020-04-08 15:40 | Läst 1519 ggr. | Permalink
Den var snygg den fullmånen, nästan som om den var av glas...
😊
Svar från Khalad 2020-04-09 16:12
Tack Hans-Åke, det blev bra tycker jag med! Hälsningar/ Björn
Snygg, skarp o fin. Idag ska det vara s.k supermåne. Jag är ju en sådan som tar om alla bilder även om jag redan har några tusentals på samma motiv, varför? Kanske är det för att man tror att nästa bild blir bättre, kanske har man en nyare utrustning, ljuset är inte samma, man lever på hoppet att det blir bra :)
Svar från Khalad 2020-04-09 16:13
Tack Peter, det funkade fint med handhållet. Och trägen vinner, inte bara inom fågelfoto:-) Hälsningar/ Björn
Jag fotade varulvar 2008, se länk nedan. Fantastisk bild på månen, vilken detaljrikedom.
Hälsningar Lena

https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/188173/1280395.htm
Svar från Khalad 2020-04-09 16:15
Tack Lena! Och dina varulvar var ju häftiga, realistiska också......



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg