Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TILL OCH MED...

***

.....parkeringsplatsen ute vid Viberga får ett uns av poesi över sig när månen, nästan full, strör sitt silverljus över oss. Jag tänker att förr var det på kyrkbacken man träffades och pratade med de andra i byn om senaste nyheterna. Dvs sånt som hänt hemmavid , i naturen och på åkrarna, sen sist. Nu är det här vi ses men har knappt tid att prata med varandra, vi rusar in och handlar det vi ska och så ut igen. Så här vintertid(?) kan det gå veckor, ibland en månad, mellan gångerna jag talar med någon av grannarna. Sommartid  blir det mkt oftare - vi klipper våra gräsmattor och sitter och fikar ute, då är det lättare. Så blir vi lite annorlunda här uppe i norr, jag kommer inte ihåg exakt vad han sa den där Montesqieu. Nyheter lider vi inte brist på, vi snarare dränks av  alla nyheter som strömmar in från TV, datorer och mobiler. Men den där personliga direkta kontakten saknar jag ofta, den som fanns mellan kompisarna när jag var ung  och mellan arbetskamraterna när jag jobbade. Här fyller bloggen en viktig funktion, allra helst som vi träffas irl ibland :-)

*

*

Suss gott!

***

Inlagt 2020-01-08 23:16 | Läst 2062 ggr. | Permalink
Njut av poesin så länge det går...vårt närmaste köpcentras parkering ger en sur eftersmak efter alla kriminella element som sysslar med bilinbrott.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-01-09 16:30
Köpcentra är aldrig roliga, det här var ett försök att hitta något positivt :-) Här stänger butikerna senast 20 och sen stängs också parkeringen av. Vad jag vet har vi inte haft problem med bilinbrott, vet ju att du har tråkiga erfarenheter, trist! Tack Gunte!/ Björn
Hej Björn.
Jag tror att det finns många som kan identifiera sig med dina tankar här. Åtminstone jag kan. Vid denna tid på året är det mörkt när människor här är på väg upp kör till jobbet och det är mörkt igen när de kommer hem. Jag kommer själv inte mycket ut bland människorna i denne tid - ser fram emot våren.
Det finns några "killar" som ibland kommer för en prat om allt - men tyvärr utan fotointresse :-(
Här kommer dina 24 mm perfekt til sin rätt - gillas..
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-01-09 22:48
Hej Erik, så är det, och jag tror, särskilt för oss i landsbygden. Tack för trevligt inlägg och många hälsningar, nu väntar vi på våren!/ Björn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg