Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ATT BORSTA SITT HÅR

***

Vi sitter där i soffan i Täby på julafton och väntar på Kalle Anka. Därborta är farfar, han har en tomteluva på sig hela dagen. Lovisa sitter alldeles bredvid mig (jag är morfar i Täby) i soffan och väntar, julfin i sin röda tröja, på alldeles lagom avstånd för att kunna använda 135:an. Det är fönster bakom soffan och ljuset faller fint på Lovisas hår som hon nu börjar borsta en extra gång, nått måste man ju göra medan man väntar.

*

Själv har jag flera gånger slagits av hur kvinnliga rörelserna är. Genusforskarna skulle säkert ge mig på moppe om jag ett ögonblick tvekar om dom verkligen bara är inlärda, finns det verkligen ingen kvinnlig hårborstningsgen inblandad här? Jaja, så går mina funderingar här i alla fall.

*

*

*

*

Och visst blev det väl fint?

*

***

Inlagt 2019-12-30 11:28 | Läst 4262 ggr. | Permalink
Hej! Dom har en viss teknik, Kan den vara nedärvt.
Jag har sett det själv i T-banevagnarna , när de kammar, sätter upp håret till en knut, med någon form av gummiband, med en märklig snabb händighet bakom huvudet ,och allt blir perfekt.
Fin liten bildserie Björn.
Ha en fin nyårsafton.
/Bengt H.
Svar från Khalad 2019-12-30 20:20
Hej Bengt, det är det jag undrar! När man börjar analysera är det praktiskt taget omöjligt att skilja på ärvda och förvärvade egenheter, men jag tycker det är trevligt att tänka sig att en del är typiskt kvinnliga :-) hälsningar/ Björn
Lovisa och dina andra flickor är söta/fina oavsett kammad eller inte. Nog tror jag tjejerna har mer handlag för kamning än oss killar/gubbar. Jag har varit väldigt dålig på att fota mina barn och barnbarn, ska skärpa mig nu när jag precis fått en till flicka i familjen.
Sten
Svar från Khalad 2019-12-30 20:24
Tack för det Sten! Det är ju roligt att iaktta dom lite i detalj ibland.Och jag ser fram mot fler bilder på ditt barnbarn, kommer väl ihåg bilden på henne och barnvagnen och den intresserade hästen, hälsningar /Björn
bassa 2019-12-31 01:46
Ja, man undrar.Ta bara det här med stickning, när de sprider ett lugn runt sig, stillhet, och samtidigt med fart stickar, och obehindrat konverserar med omgivningen, utan att tappa en maska.
/ Bengt H.
Dom är flinka i fingrarna tjejerna när det gäller sånt som ska fixas till. Hår, ansikten som ska
fixas mm. Och en massa andra saker förstås. Man kan tro det finns speciella gener och några extra leder i fingrarna ..
Vi är bra på olika saker..
Härliga bilder..Lyckas inte ofta med sånt, blir mest pajas av allt..
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2019-12-30 20:26
Visst är dom Gunte, men om det är gener eller träning, det ska jag nog låta vara osagt :-) Tack och många hälsningar/ Björn T
Hej Björn - jeg er sikker på, at du har fat i noget der. Jeg kan genkende situationen så precist som du viser os det her. Fint dokumenteret - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2019-12-30 20:30
Tack Erik, lite skoj att studera tekniken ibland! HälsningR/ BJÖRN



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg