Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PRÄSTER OCH KVANTDATORER

***

Förut hade vi prästerna som talade om hur vi skulle leva, och framförallt hur vi inte skulle leva. Skärselden och helvetet beskrevs i målande termer och domedagen har alltid varit nära förestående. Det är den fortfarande fast det är andra som predikar. Mönstret är detsamma och vi delas snabbt upp i helgon och syndare, förkunnarna är snabba att berätta vilka som är vilka och hur ofta dom själva ber. 

*

Själv bläddrar jag allt oftare på Instagram för att få lite färg och bildglädje, livsglädje också för den delen. Naturen har aldrig sparat på nåndera och ger mig fortfarande dom kickar jag behöver för att känna att tillvaron är meningsfull och få lust att fota en stund. Och jag tror på att vi människor kan fortsätta att utvecklas. Utveckling snarare än avveckling är framtiden, det händer mycket nu, inom energiproduktion, materialutveckling, transportteknik. Såg fö i dagens tidning att Googles rapporterat ett riktigt genombrott beträffande kvantdatorer, presenterat i Nature. De hade lyckats genomföra en beräkning i kvantdator som tog drygt 3 minuter, motsvarande beräkning i en även ytterst snabb konventionell dator skulle ta minst 10 000 år. Praktiskt fungerande kvantdatorer förväntas revolutionera materialutveckling, läkemedelsutveckling, trafikplanering och mycket, mycket annat. 

*

Naturligtvis tror jag att vi människor behöver, och kommer, utvecklas också. Gärna mer fokus på människan själv, på skönhet och långsiktiga värden och mindre på prylar. Också här på Fotosidan.

*

*

***

Inlagt 2019-10-29 00:16 | Läst 4000 ggr. | Permalink
I dag har vi en ung överprästinna som talar om just de saker du nämner... :-)
Svar från Khalad 2019-10-29 21:52
Henne har jag inte alls tänkt på i det här sammanhanget, hon är väl den stora väckarklockan, eller visselblåsaren, och det har hon gjort bra. Det är mer alla pekfingrar och detaljanvisningar på vad man ska göra resp inte ska göra som känns som gammaldags moralpredikningar, liksom framhävandet av vad man minsann själv gör rätt som börjar kännas tjatigt. Såklart är alla bidrag till mindre klimatpåverkan bra men jag ser en uppenbar risk för att uppmärksamheten och kraften läggs på symboliska aktiviteter som worldwide kommer ha mkt begränsade effekter. Bland det viktigaste jag tror vi kan göra är att åstadkomma fred i ett antal konfliktområden, internationellt samverka för att stödja den ekonomiska utvecklingen i dom fattigaste delarna av världen där befolkningsutvecklingen i sig motverkar allt annat vi gör, hitta beskattningssystem som bygger in nödvändiga prisökningar på miljönegativa faktorer, osv osv. Många hälsningar/ Björn T
Hej,
Kvantdatorernas utveckling är svindlande. Man får hoppas att användningsområdena blir positiva för framtiden. Man undrar om det blir datorer som kan användas av gemene man.
Det är spännande framtid som väntar.
Ha en fin höst
Bob
Svar från Khalad 2019-10-29 21:54
Kvantdatorerna verkar oerhört spännande just nu men min tro är det dom aldrig kommer i gemene mans dator, tack Bob!
Naturen är det som gäller i de flesta lägen.. man behöver oftast inte åka så långt heller.. inte ens jag som bor innanför tullarna i Sveriges huvudstad behöver det, naturupplevelser finns närmast runt knuten.. Skönt med kallare luft nu!
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-10-29 21:55
Instämmer, tack Jan. Och njuter mycket av den kallare, och klarare, luften :-)
Hej Björn.
Min forstand rækker ikke til at kommentere eller udtale mig om indholdet i din tekst :-) Så jeg vil nøjes med at nyde dit flotte efterårs foto - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2019-10-29 22:05
Det gör det säkert men man måste inte delta i alla diskussioner. Tack för fin bildkommentar Erik! Hälsningar/ Björn T
Diagonaler. Gula färgfläckar. Röda färgfläckar. Gröna färgfläckar. Skärpa på någon promille av bildytan. Fin bild!
Svar från Khalad 2019-10-29 22:06
Tack för det Måns, roligt att du gillar bilden!
En bild där bakgrundens dunkel lyfter förgrundens färger och former på ett vackert sätt..
För övrigt håller jag med Erik..
Mvh/Gunte..



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg