Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BÄRKEGULD

***

I går kväll när jag passerade Söderbärke centrum var det sånt där vackert kvällsljus. Jag gick ner vid hembygdsgården och ut på bryggan bakom och husen mitt emot badade i den lågt stående solens varma ljus, det hela förstärkt av de mörkare molnen bakom. Inte så svårt att bli förälskad i Söderbärketrakten! Dom tre första bilderna satte jag så ihop till en panoramabild i LR som får bli sista bilden.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2018-08-29 11:50 | Läst 1904 ggr. | Permalink
LR klarar bra att sätta ihop bilder (men jag undrar om inte stora panoramabilder behöver skärpas upp lite mer än vanligt?). Härligt kvällsljus!
Svar från Khalad 2018-08-29 18:01
Tack Ragnar! Kan inte svara enkelt på detta med uppskärpning, jag antar du frågar för att du får intrycket av att panoramabilden inte är riktigt skarp? Jag har ju sett orginalbilden i LR och vet att jag kan croppa till 100% och få bra detaljskärpa så rent tekniskt ska det inte behövas. Det säger dock inte att synintrycket kanske inte är fullskarpt. Viss skärpning har jag gjort på varje delbild för sig men jag har inte skärpt något efter sammanläggningen. Kanske nån tekniskt initierad kan svara på om det är lämpligt att skärpa efter sammanläggning för att få intryck av bättre skärpa i panoramabilden? Hälsningar/ Björn T
Det ser ut att vara ett ställe man kan längta till. Panoramat blev mycket bra.
Svar från Khalad 2018-08-29 22:01
Det är det, tack Christer!/ Björn T
Hej, Björn.
Otroligt vackra bilder och man kan bara beundra det området. Jag tycker bäst om nummer 3. Jag har inte den stora "forstand"/kunskap på panoramabilder och inte alls med LR eller PS. Jag har experimenterat ett par gånger med att göra det i kameran. Det sägs att funktionen hos X100F ska fungera bra. Måste provas igen.
Med vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2018-08-29 22:08
Tack för det Erik. Göra panoramabilder i LR är busenkelt. Först måste man ju ha två eller flera bilder som överlappar varandra något i sidled och tagna med "horisonten" på ungefär samma höjd (handhållet fungerar utmärkt). När du importerat bilder som vanligt i LR försöker jag få dom bilder jag vill använda i panoramavyn någorlunda lika ur bildbehandlingssynpunkt, sen markerar jag dom bara och går till fliken foto, väljer Fotosammanfogning och Panorama, sen gör LR resten. Alles! Hälsningar/ Björn T



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg