Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MINOLTA 85/1,4 ISO 12800 OCH SÅ LOVISA DÅ

***

Jag är oerhört imponerad av vad moderna kameror klarar av och jag inbillar mig att det inte spelar så stor roll om man har en Canon, en Nikon eller en Sony. Eller en Fuji. Eller Olympus. Eller en...... Dom är rätt bra allihopa tror jag. Vitsen är väl att känna att vi rimligt väl kan utnyttja kamerorna. Och här har jag uppenbara brister men jag lär mig, steg för steg. Kanske är det här en av orsakerna till att jag gillar foto som hobby, jag har fullt sjå att få min egen kunskap att hålla jämna steg  med kamera- och programutvecklingen. På programsidan är jag ohjälpligt efter, ändå tycker jag att jag lär mig hela tiden.

Extra roligt är också att  rätt smidigt kunna använda mina gamla favoritobjektiv som Minolta-85:an här.

*

Såklart finns ingen anledning att hålla på att byta kamera varenda gång en ny kommer ut. Ändå fick jag för mig att steget från Sonys A7RM2 till A7RM3  var värt att göra. Och jag ångrar inte en sekund. A7RM3:an tror jag kommer hålla länge, en helt annan känsla och bättre på nästan allt. Lågljusegenskaperna är påtagligt bättre än på 2:an och hur det hänger ihop när det är samma sensor vet inte jag. Dessutom är det en helt annan känsla att hålla i kameran..Och nu är jag tillbaka på RAW igen, det fick bli jpeg några veckor innan jag laddat ner senaste LR-utgåvan som också klarar M3:ans RAW-filer.

Lovisa dagen före julafton, ocroppat, 1/160 s bl 2,8, handhållet och ISO 12800.   Förstora gärna!

*

***

Inlagt 2017-12-26 12:33 | Läst 2746 ggr. | Permalink
Du har så rätt. Trevlig fortsättning.

Bengt-Åke
Svar från Khalad 2017-12-27 22:48
Tack Bengt-Åke!/ Björn T
Jag håller med dig. Jag har själv en kamera som kan mer är jag. Men just det blir också en utmaning i att verkligen lära sig verktyget. Jag tror också att det i sina bästa stunder innebär att jag tänker ett steg till inför en bild. Samtidigt som den utmärkta tekniken gör det möjligt att ta bilder utan tänka när man vill det.
Fin blick från Lovisa in i kameran.
/ Peter
Svar från Khalad 2017-12-27 22:48
Tack för fin kommentar Peter!/ Björn T
Lätt att hålla med! Kamerorna är fantastiska, med ett bra objektiv därtill är det nästan svårt att misslyckas med det tekniska i bilden.. lägg därtill ett fint motiv som i din bild, då bli det bra! Själv förvånas jag över att det går att ta bra bilder på folk i rörelse bara i befintligt gatljus och högt ISO, ändå går det att undvika rörelseoskärpa även när solen gått ner.. Men jag har inte provat min 85:a i decembermörkret än, men det kanske kommer ett prov på det framöver.. Jag har använt min 50:a f/1,4 istället.
Hälsn!
Svar från Khalad 2017-12-27 22:50
Tack Jan! Har ännu inte gjort något försök med sena gatubilder med den här kameran men det kommer!/ Björn T
Jag har haft min Canon 5d mkIII flera år nu och jag har ännu inget behov av att byta. Jag kan ta bilder på ISO över 10 000 och det blir helt OK, imponerande faktiskt. Precis som din bild ovan.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2017-12-27 22:51
Tack Lena, som jag säger, märket gör nog inte någon avgörande skillnad när man väl vant sig!/ Björn T
Jag funderar också på A7R3. Håller på och säljer av alla mina Nikonprylar för att finansiera det hela.
Fin bild på barnbarnet! Och ISO12800 verkar ju fungera bra! Hur har du brusreducerat/skärpt upp i datorn?
/Niklas
Svar från Khalad 2017-12-27 22:52
Lycka till, mina erfarenheter å,härlångt är bara positiva. Tack för fin kritik!/ Björn T



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg