Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DECEMBERMORGON OCH MUSJAKT

***

Ljuset har knappt hunnit komma när jag åker in till Söderbärke för att köpa mitt SvD. Vi åkte upp i går i snöslasket och en tankbil med släp låg i diket liksom två vans, såg ut som hantverkare som haft bråttom, dom låg på taket dessutom och jag välsignade fyrhjulsdriften för hundraelfte gången. Den parad med lite lägre hastighet och respekt för snösträngarna brukar fungera också i besvärligt väglag, halt var det.

Trots det svaga ljuset stannar jag och tar några bilder ut över Norra Barken, det ser fint ut med isen i viken vid vägkröken där jag kommer in i Söderbärke

*

Snötäckt is i viken

*

Framme vid bron hinner jag se att det ligger fåglar i vattnet därute och stannar en gång till. Jag har bara normaloptiken på och dom ligger en bit ut så jag ser inte vad det är men ett helt band av fåglar är det

Fåglar utanför bron men inte ens croppat kan jag se vad det är

*

Dagens program får bli musjakt. För första gången på dom snart tio år nya huset funnits har vi fått in möss. En ylleschal jag köpt i Indien hade dom gett sig på och spår visade sig finnas på fler ställen. För att kolla om dom var kvar la jag ut en liten ostbit på golvet i vardagsrummet i går kväll. Och mkt riktigt var den borta i morse. Första åtgärden blir nog att köpa ett par råttfällor, det borde väl Granngården i Smedjebacken ha. Jag lovar berätta hur det går fortsättningsvis

***

Inlagt 2017-12-15 10:45 | Läst 2591 ggr. | Permalink
Råttor och möss är inte kul att få in, men de små rackarna behöver inga stora springor att klämma dig in via. De har bra fällor på Granngården.
Vackert vinterlandskap, här har det nu regnat så vår fina snö är borta.
Blir extra vackert när snön inte täcker ända in till land..Jag inhandlade Musfällan Mjölner på Jula, grannt gul och blå efter det att husets hund markerade en mus i klädkammaren. Den hade smitit in genom altandörren. Musen förpassades medelst ett lingonspann 100 meter bort, fast fällan fick senare en mus på sitt samvete.
Mv/Gunte..
Vad gäller möss, så hade vi det i ett tidigare hus. Vi smetade tubpastej på utlösaren på råttfällan, för ostbitar, det pillade mössen bort! :)
/B
Det har sina fördelar att fotografera samma motiv, uppskatta växlingarna i natur och tid. Och musjakt ja, är själv djurvän med möss som undantag, de förstör för många tusen på ett ögonblick, tar sig in på omöjliga platser, och därför fångar jag dem så mycket det går.
När jag kikar lite extra på dessa fåglar så verkar de flesta vara Gräsänder, men en fågel skiljer ut sig och det är den som 'reser' sig på vattenytan och håller ut vingarna, den liknar en hona Alförrädare, och då är det att fågeln ser rätt jämnt mörk ut och dess vita 'vingband' som liknar de som Alförrädare har! Alla andarter har olika teckning och ofta olika färger just på sina 'vingband', och ser man dessa när dom flyger så går det alltid att artbestämma fågeln! Alförrädare har jag sett några gånger, men då har det alltid varit under senhöstar i ytterskärgården. Alförrädare kan man lika gärna se i insjöar, har för mig att man också sett dom här på Riddarfjärden.. Men jag kan inte garantera att det är en Alförrädare, andra kan säkert bedöma säkrare än jag..
Hälsn!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg