Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EN OMÖJLIG UPPGIFT?

***

Jag undrar bara, har ni hittat den än? Vägen? Er väg? Jag letar och letar, men allt är så otydligt. Egentligen letar jag inte heller, inte aktivt. Men jag undrar hela tiden. Förgäves försöker jag förstå, integrera tillvaron till ett helt. Men den är som ett sånt där, vad hette det, ett sånt där man tittade i för tusen år sen, med speglar och färggranna fragment. Skakade man på tuben blev det ett nytt  mönster. Fast jag behöver inte ens skaka, tillvaron ändrar sig ändå och mina sanningar från igår gäller inte i dag. Jag vill integrerar allt, frukostfilen med stjärnorna i galaxerna som flyr undan, jag vill integrera kärleken med hatet och krigen och bomberna. Berätta, jag är idel öra, vad har ni lärt eller förstått?

*

*

***

Inlagt 2017-10-25 21:20 | Läst 1668 ggr. | Permalink
Meget eftertænksom tekst Björn.
Røret hedder et kalejdoskop.
Mvh. Erik.
PS: Vi har et i familien, jeg ved ikke lige hvem der har det.
https://da.wikipedia.org/wiki/Kalejdoskop
Svar från Khalad 2017-10-26 13:10
Tack Erik, kalejdoskop var det såklart :-) / Björn T
Kaleidoskop?

Den urgamla gåtan; meningen med livet... En av frågorna - vågar man ändra sig och följa med i nya perspektiv, nya omständigheter och annorlunda kontext jämfört med tidigare?

Tänkvärt.

//GöranR
Svar från Khalad 2017-10-26 13:14
Tack Göran, kalejdoskop såklart! Meningen med livet - nja, inte riktigt det jag är ute efter, mer att förstå min samtid och mig själv, att känna att både jag och världen jag lever i är "hel"/ Björn T
Ja, visst undrar man.. Vet inte om du såg dessa program som gick på SVT nyligen, jag tycker dom var bra, med intressanta människor som säger 'bra saker'.. Finns här:
https://www.svt.se/meningen-med-livet/
Men om dom har svaren.. jag vet inte?
Hälsn!
Svar från Khalad 2017-10-26 13:18
Såg nog inte dom, men det är just det - det är så lätt att säga bra saker, det kan jag också (och gör titt som tätt), men det är något helt annat att faktiskt leva sin förståelse/ Björn T
Ja hjälp! Väg? Men ändå, tittar jag bakåt så skönjer jag att där funnits en kompass trots allt.
Men integrera, att allt ska falla på plats, patiensen gå ut. Vissa saker har visat sig hålla och andra mindre eller inte. De bildar en slags mönster eller väv men som inte kristalliserar. Det förblir föränderligt. Vi också.
Svar från Khalad 2017-10-26 13:22
Ja, guskelov är vi också föränderliga:-). Tack Gunnar!/ Björn T
När man var i tonåren då visste man allt, eller i alla fall det mesta. Sedan blir man klokare och inser att det finns ingen rak väg. Det är bara att irra vidare och inse att man lär sig nya vägar hela tiden. ;)
Svar från Khalad 2017-10-26 13:25
Tack Margareta, för många är det säkert så. Själv visste jag nog inte då heller. / Björn T
"Vägen är målet" (K. Boye).
Svar från Khalad 2017-10-26 13:28
Jo, så är det såklart, tack Torbjörn. Framförallt är jag ute efter att förstå min omvärld och mig själv lite bättre. Och att bättre kunna leva dom insikter jag har / Björn T
Framför allt en mycket fin bild! Evolutionens väv som både tillåter, ger möjligheter och förbjuder, som instruktion, ger mig en magpirrande svindlande känsla.
Svar från Khalad 2017-10-26 21:39
Tack Gunnar, inte svårt att bli hänförd, såväl av existensen i sig själv eller evolutionens finurligheter!/ Björn T



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg