Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HOMELAND ll - KORSHEDEN FÖR EN HALVTIMME SEN

***

Ja, två grader kallt och en dm snö. Långfredagsmorgonen har bjudit in vintern igen. Och såklart bytte jag till sommardäck i veckan som gick, då var det 17 C i Finspång, och det kändes onödigt att åka tor Finspång - Korsheden på vinterdäcken......Få se nu omtag tar mig uppför backen hemmavid, jag ska in till Söderbärke för Konst i Påsk-utställningen.

*

Den vanliga utsikten över ängen och ner mot ladan i morse

*

Och att det är en dm syns ju här. Sladden? Därute under snön ligger min lilla mobila router, i en plastpåse och under en plastbytta. Det är dålig mobiltäckning i Korsheden och huset har plåttak så jag har kommit underfund med att jag förbättrar mottagningen väsentligt om routern får ligga utomhus. Routerns egen signalstyrka är inget problem, jag sitter nära altandörren genom vilkens ruta den här bilden tagits.

Minst en dm snö redan och det snöar fortfarande

*

***

Inlagt 2017-04-14 09:54 | Läst 1403 ggr. | Permalink
Det är vackert MEN INTE NU !!! Jag har sett på SMHIs hemsida att det kan komma snö i helgen men jag hoppas verkligen att det inte blir så här mycket.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2017-04-14 17:18
Håller med dig Lena! Imorgon ska det i alla fall bli klart o soligt men rätt kyligt!/ Björn T
Överraskningarnas påsk, trevligare fynd kan man väl tänka sig i påskägget.
har hört att de hotat med snö även här hos mig men än så länge är det bara kallt.
Svar från Khalad 2017-04-14 17:19
Ja,lite upp och ner är det. Nu börjar åtminstone solen anas igen, tack Margareta!/ Björn T
Inte lätt vara laglydig. Med dubbdäck måste man byta till sommardäck 1 april - 15 april. I är är det påsk så om verkstad ska byta så gäller 1 april till 13 april.

(Jag körde fyrhjulsdrivet och odubbade helårsdäck i många år i Västergötland. Saltade huvudvägar och så köra 30 sista stumpen. Men på iskanan på osaltade väg 140 på Gotland funkade det inte. Skönt slippa saltet, det var värt bytet till dubbat.)
Svar från Khalad 2017-04-14 17:24
Nej, lagen vet inte hur vädret kan vara! Jag kör också på odubbat på vintern men också odubbade vinterdäcks egenskaper på snö försämras med förslitning, så ren sommarkörning undviker jag (dessutom slits vinterdäck snabbare på sommarväglag än sommardäck eftersom dom har en mjukare gummikvalitet för att ge fäste i kyla) .
Hälsningar/ Björn T
Vad mycket snö du fått Det är inte så trevligt att få till Påsk då ska vi ha värmt Vi får kanske snö i morgon det är inte så roligt Ha en trevlig Påsk Gert
Svar från Khalad 2017-04-14 17:25
Tack Gert, ett av vårens bakslag, bara att hålla god min!/ Björn T
Ja jäklar vilken omsvängning, jag har fortfarande dubbfria vinterdäck, men mest för att slita på dom, för dom börjar bli gamla, blir nog åretruntdäck nästa gång för mig som kör så lite, glad påsk o kör försiktigt på sommardäcken, LO
Svar från Khalad 2017-04-14 17:27
Hej LO, vädret kan man inte alltid lita på :-). Det gick i alla fall fint, och på vägarna har man nu saltat så dom är inte så hala längre.Tack och Glad Påsk!/ Björn T
Och jag har sett sällskap ha picnic ute bland sol blommor och grönskande träd. Landet är avlångt.
Svar från Khalad 2017-04-14 17:28
Där ser man hur olika det är! Tack Stefan och en riktigt Glad Påsk!/ Björn T
Attans vilket bakslag! Men det är vackert även om det kanske inte är så efterlängtat...
Glad Påsk till er!
Svar från Khalad 2017-04-14 17:28
Visst var det! Tack och detsamma till dig Ewa!/ Björn T
Det ser ungefär lika ut här i Norberg. Isch! Men nu har det slutat att snöa och solen tittar nästan fram mellan molnen! Hoppas du har en fin helg! Det skulle vara kul att se utställningen, kanske om det vill sig... Vi får se! :) /Tommy.
Svar från Khalad 2017-04-14 17:33
Det förstår jag Tommy, inte så långt bort. I morgon ska det ju bli soligt och fint och solen börjar redan titta fram, så vägarna är nog inget problem. Klart det skulle vara roligt om du tittade förbi, det här är första gången jag ställer ut bilder med ett tema och alla (14) bilder är ramade med passepartout och jag tycker själv det blev riktigt bra. Under alla förhållanden önskar jag dig/ er en riktigt Glad och fin Påsk!/ Björn T
Det är inte riktigt det väder som man hade hoppats på för denna ganska sena Påsk, men det blir i alla fall vitt och vackert i dina trakter.
Svar från Khalad 2017-04-15 01:10
Det blev det, och i kväll kom solen och blåhimlen igen. Och, kylan, typ - 8 i kväll. Tack Stefan!/ Björn T



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg